Τετάρτη, 18 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία 11 χρόνια από τη δολοφονία του – Εικόνες από την εκδήλωση μνήμης

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία 11 χρόνια από τη δολοφονία του – Εικόνες από την εκδήλωση μνήμης

Δυναμικό «παρών» για άλλη μία χρονιά έδωσαν εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών οι οποίοι τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Την Τετάρτη (17.09.2024) συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από τη Χρυσή Αυγή.

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και τον Γιώργο Ρουπακιά.

Παρά τον βροχερό καιρό έγινε συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι (Λεωφόρος Π. Φύσσα 60), ενώ ακολούθησε πορεία προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία απηύθυναν κάλεσμα συλλογικότητες γειτονιάς, πολιτικά κόμματα φορείς, καθώς επίσης και το εργατικό κέντρο Πειραιά.

Σε όλη τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας ακούγονταν από τους παρευρισκόμενους συνθήματα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και κατά της Ακροδεξιάς.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους η μητέρα του δολοφονημένου καλλιτέχνη, Μάγδα Φύσσα, συγγενείς, φίλοι, αλλά και άνθρωποι που δεν γνώριζαν τον 34χρονο Παύλο, συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από το σημείο όπου έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι.

Στο μνημείο του Παύλου Φύσσα βρέθηκε, νωρίτερα το απόγευμα και η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού, η Μάγδα Φύσσα, μαζί με τον σύζυγό της.

Η πορεία μνήμης από τα 11 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, οπότε άνοιξαν και οι δρόμοι στο Κερατσίνι και τη Νίκαια.

Η παρουσία των αστυνομικών των ΜΑΤ ήταν έντονη, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό έκτροπο και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του Μετρό «Νίκαια» προκειμένου να αναχωρήσουν.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις