Ελλάδα

Παύλος Φύσσας: “Σιγά μη φοβηθώ” φωνάζει μια λαοθάλασσα! video, pics

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε σαν σήμερα, Τετάρτη 18.09.2019, πριν από έξι χρόνια. Χιλιάδες φίλοι και συγγενείς τιμούν την μνήμη του. Πλήθος κόσμου έσπευσε να δώσει το χέρι του στην μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, η οποία "οδηγεί" την πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο.

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 18.09.2019, στην οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι. Είναι η πέμπτη επέτειος από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Μια δολοφονία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Χρυσή Αυγή: Της οποίας τα μέλη μπορεί να δικάζονται ακόμη (σ.σ. τόσα χρόνια μετά) ωστόσο το ίδιο το κόμμα μετά το “αντίο” που είπε ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου, δείχνει πια να “εξαϋλώνεται”.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 17:30 το απόγευμα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει πορεία στον Πειραιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν διάφορες οργανώσεις, κοινωνικοί χώροι αλλά και συλλογικότητες.

Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, βρίσκεται φυσικά στο σημείο και δεκάδες άνθρωποι σπεύδουν να της σφίξουν το χέρι. Άλλωστε η ίδια έχει κερδίσει τον σεβασμό με την δημόσια στάση της την τελευταία, “μαύρη” εξαετία της ζωής της…

fyssas

Στην πορεία που ξεκίνησε, αποτελεί τον “οδηγό”.

fyssas

fyssas

Παύλος Φύσσας – Ξεκίνησε η πορεία

fyssas fyssas fyssas fyssas fyssas fyssas fyssas

 

Παύλος Φύσσας – Οι εκδηλώσεις

Έξι χρόνια συμπληρώνονται όπως προαναφέραμε, σήμερα Τετάρτη, 18.09.2019, από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Στο πλαίσιο αυτό η οικογένεια Φύσσα διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις και συζητήσεις τις προηγούμενες μέρες , «έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη» , όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Με κεντρικό σύνθημα «Σιγά μη Φοβηθώ» πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 17.09.2019, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, συναυλία με πολλούς καλλιτέχνες από διάφορα είδη μουσικής, υπό το πρίσμα ενός κοινού στόχου, τη μάχη κατά του φασισμού.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι: Ματούλα Ζαμάνη, Άλλος κόσμος, Nightstalker, No Hard Feelings, Social Waste, The Titz, Dj Moya, ενώ η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τον Πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αλέξανδρος Παρθένης για την διάρρηξη του σπιτιού του: «Ήταν επαγγελματίες, δεν υπάρχει σημάδι αναρρίχησης»
Την διάρρηξη στο σπίτι του εξήγησε ο Αλέξανδρος Παρθένης ο οποίος εξαπέλυσε και «πυρά» κατά δημοσιογράφων και σάιτ που δημοσιοποίησαν την τοποθεσία του σπιτιού του
Ο Αλέξανδρος Παρθένης
«Βρήκε τυχαία την κροτίδα στο κατάστημα και του την έδωσε» λέει ο δικηγόρος του φίλου του Άρη Μουγκοπέτρου
Παρουσιάστηκε στην αστυνομία ο άνδρας που του έδωσε την κροτίδα - «Δεν γνώριζε ότι ήταν τέτοιου είδους πυρσός κανείς από τους δύο» λέει ο δικηγόρος Νάσος Χατζηκωνσταντίνου
Ο φίλος του Άρη Μουγκοπέτρου 2
Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια στον Άγιο Δημήτριο - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες
Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας
Τα κλειδιά πασπαρτού που κατάσχεσε η ΕΛΑΣ
Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρός 41χρονος οδηγός μηχανής μετά από σφοδρό τροχαίο - Στο νοσοκομείο η συνεπιβάτης
Από τη σύγκρουση η μηχανή εκτοξεύτηκε αρκετά μέτρα, με τους επιβάτες της να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ ο 41χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε άμεσα
Ασθενοφόρο 1