Ελλάδα

Πειραιάς: Πάνω από 50 κιλά κοκαΐνη από το Εκουαδόρ εντοπίστηκαν στο λιμάνι

Πάνω από 50 κιλά κοκαΐνη σε 50 συσκευασίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προερχόταν από αυτό του Γκουαγιακίλ (Guayaquil) στο Εκουαδόρ και είχε ως τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Οι συσκευασίες με την κοκαΐνη παραδόθηκαν στη λιμενική Αρχή Πειραιά που διεξάγει την προανάκριση της υπόθεσης, ενώ η αξία τους υπολογίζεται στα 2,3 εκατ. ευρώ. Εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Γ’ Τελωνείου Πειραιά στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού, όταν διαπίστωσε ότι υπάρχει ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα.

Ακολούθησε έλεγχος από τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά και κλιμακίου στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού όπου εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ποσότητα.

Το προαναφερθέν εμπορευματοκιβώτιο τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση και στις 25-08-2022, κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κυκλάδες, έγινε αισθητός στην Αθήνα – «Έκλεισε η μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας»
«Άλλος ένας δυνατός σεισμός στη Σαντορίνη 5,3 από το Γεωδυναμικό ή 5,2 από το Ευρώ Μεσογειακό Κέντρο. Έκλεισε τη μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας», λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κυκλάδες, έγινε αισθητός στην Αθήνα – «Έκλεισε η μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας»