Site icon NewsIT

Πέντε βίντεο ντοκουμέντα με τη δράση της συμμορίας που «σήκωσε» 1 εκατ. από κοσμηματοπωλεία και σπίτια – «Πάρε αυτό δεν προλαβαίνουμε»

20.06.2024 | 14:56
Πέντε βίντεο ντοκουμέντα με τη δράση της συμμορίας που «σήκωσε» 1 εκατ. από κοσμηματοπωλεία και σπίτια – «Πάρε αυτό δεν προλαβαίνουμε»

Πέντε βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που «μπούκαρε» σε κοσμηματοπωλεία και σπίτια, καταφέρνοντας να αποκομίσει λεία που ξεπέρνα το ένα εκατομμύριο ευρώ , φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Η συμμορία δραστηριοποιούνταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λακωνία και Χαλκίδα. Αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας 32χρονος, ο οποίος συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις διαρρήξεις με το ρόλο του τσιλιαδόρου ή του φυσικού αυτουργού. Μάλιστα, επέβλεπε τους συνεργούς του κατά την κατόπτευση των χώρων, καθοδηγούσε ως προς την επιλογή των κλοπιμαίων και έδινε το σύνθημα για την αποχώρηση από τα σημεία. Στα βίντεο που παρουσιάζει το newsit.gr αποτυπώνονται τα μέλη της οργάνωσης να «μπουκάρουν» στα σπίτια, αφού πρώτα έχουν ερευνήσει προσεκτικά όλους τους χώρους. 

Σε ένα από τα βίντεο έχουν τελειώσει την αποστολή τους, καθώς όπως φαίνεται και στις εικόνες που σας παρουσιάζουμε έχουν αρπάξει ένα χρηματοκιβώτιο και τρέχουν στην αυλή του σπιτιού, ενώ σε άλλο βίντεο χρησιμοποιούν ένα αυτοκίνητο ως πολιορκητικό κριό προκειμένου να σπάσουν τα ρολά καταστήματος.

Η συμμορία που ξάφριζε σπίτια σε όλη τη χώρα

 

Σε άλλο βίντεο τέσσερα μέλη της οργάνωσης αποτυπώνονται σε ένα δωμάτιο σπιτιού το οποίο το ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή. Προσπαθούν να φύγουν όσο το δυνατόν συντομότερα καθώς έχει αρχίσει να χτυπάει ο συναγερμός και μάλιστα ο ένας από αυτούς φωνάζει: «Πάρε αυτό δεν προλαβαίνουμε».

 

Τέλος στη δράση της συμμορίας έβαλε την περασμένη Τρίτη η  Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς στο πλαίσιο επιχείρησης συνελήφθησαν πέντε μέλη της ομάδας και ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμα. 

Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει από το Μάιο του 2023, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε οικίες και καταστήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version