Είναι 29 Ιουλίου όταν η άτυχη Νικολέτα που δολοφονήθηκε στα 17 της χρόνια, ανέβαζε το τελευταίο βίντεο στα social media. Το κορίτσι, τραγουδούσε χαμογελαστό και ανέμελο.
Αυτές οι εικόνες που προβλήθηκαν από το δελτίο του ΑΝΤ1, έμειναν τώρα στην οικογένειά της για να την θυμάται…
«Τα βίντεο, τις ιστορίες μας. Αυτό έμεινε τώρα…Μαζί που ήμασταν, όλοι μαζί και με τα παιδιά. Ήταν ευτυχισμένη, χαρούμενη…μόνο έτσι, όπως γελάει, το χαμόγελό της. Τι να του έλεγα; Ντροπή του! Όταν λες σε έναν άνθρωπο ότι τον αγαπάς και μετά του φέρεται έτσι; Πως γίνεται αυτό; Τι σόι αγάπη ήταν αυτή;», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της κοπέλας.
Η διαδρομή διαφυγής του 22χρονου Πακιστανού
«Επικοινώνησε ο κ. Οικονόμου μαζί μου και μου έστειλε αυτές τις φωτογραφίες», είπε στον ΑΝΤ1 ο Σαίντ Μοχάμαντ Τζαμίλ, ο άνθρωπος που βοήθησε τις ελληνικές αρχές να εντοπίσουν τον Πακιστανό σύντροφο της Νικολέτας.
Την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες μετά την στυγερή δολοφονία, έχοντας στην κατοχή του αυτές τις τρεις φωτογραφίες του νεαρού, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συνδέσμου Ελλάδας Πακιστάν έστειλε μήνυμα σε όλους τους εκπροσώπους Πακιστανικών κοινοτήτων της χώρας.
Η πρώτη σημαντική πληροφορία ήρθε την επόμενη ημέρα: Συμπατριώτες του Πακιστανού τον εντόπισαν στην Θεσσαλονίκη, να αναζητά πληροφορίες από κυκλώματα να διαφύγει παράνομα από κρυφά περάσματα του Έβρου.
Αν και ο Πακιστανός διέρρεε ότι βρίσκεται στην Αθήνα και ετοιμάζεται να παραδοθεί, τα μέλη της Πακιστανικής κοινότητας δεν πίστεψαν λέξη. Ήδη, γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας στις ελληνικές αρχές έχει δηλώσει δυο διαφορετικά ονόματα, 3 διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης ενώ έχει δηλώσει και τρία διαφορετικά μητρώνυμα και πατρώνυμα.
Αφού οι αρχές τον εντόπισαν στο στίγμα του κινητού του στην Θεσσαλονίκη, η σημαντική πληροφορία έφτασε στην πακιστανική κοινότητα την περασμένη Παρασκευή: Κάποιοι τον αναγνώρισαν στην Ειδομένη, στο Κιλκίς, σε ομάδα παράτυπων μεταναστών που θα επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα από κρυφό μονοπάτι στην Βόρεια Μακεδονία.
«Η 2η πληροφορία μιλούσε για Κιλκίς να κινείται προς αυτή τη διαδρομή, ακούστηκε ότι θέλει να παραδοθεί αλλά ήταν για να παρασυρθούμε», είπε ο Τζαμίλ.
Μέσω της Ελληνικής Διεύθυνσης Αλλοδαπών, έγινε επαφή με τις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας και ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του νεαρού φυγά να περάσει τα ελληνικά σύνορα, με σκοπό να φτάσει σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης.
Τελικά, οι αρχές της γειτονικής χώρας εντόπισαν τον καταζητούμενο σε ομάδα παράτυπων μεταναστών στα νότια των Σκοπίων, τον οδήγησαν στα σύνορα και εκεί συνελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς, στο πλαίσιο του διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.