Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Πέθαναν οι ηθοποιοί Σεσίλια Παπάζογλου – Φορστ και Γιώργος Σμπυράκης: Το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα

Πέθαναν οι ηθοποιοί Σεσίλια Παπάζογλου – Φορστ και Γιώργος Σμπυράκης: Το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα
EUROKINISSI

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά τον «διπλό» θάνατο της Σεσίλιας Παπάζογλου – Φορστ και του Γιώργου Σμπυράκη. Την είδηση για τις δύο απώλειες ανακοίνωσε ο ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας.

Με ένα συγκινητικό post στο Instagram, ο Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση του θανάτου των ηθοποιών Σεσίλια Παπάζογλου – Φορστ και Γιώργου Σμπυράκη που «έφυγαν» από τη ζωή χτες (19.06.2024) σε ηλικία 96 και 55 ετών αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο Γιώργος Σμπυράκης άφησε την τελευταία του πνοή μόλις 2 μέρες μετά τα γενέθλιά του, ενώ υπηρέτησε με αγάπη το θέατρο, αρχικά με τον θίασο «Καθρέπτη» της Πέπης Οικονομοπούλου και μετά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Για την Σεσίλια Παπάζογλου – Φορστ ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε στην ανάρτηση ότι ήταν μεγάλη ευεργέτης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και υπήρξε το πρώτο κορίτσι του Κώστα Βουτσά με τον οποίο «επανενώθηκε» 60 χρόνια μετά.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Σπύρος Μπιμπίλας (@spyrosmpimpilas)

«Σήμερα δυστυχώς είχαμε και πάλι άσχημα νέα για τον καλλιτεχνικό μας χώρο με δυο αποχωρήσεις. Ο αγαπημένος φίλος και αξιος συνάδελφος ο Γιωργος Σμπυράκης της γενιάς μας έφυγε εντελώς ξαφνικά 2 ήμερες μετά τα γενέθλιά του… Υπηρέτησε με αγάπη το θέατρο, αρχικά με τον θίασο ΚΑΘΡΕΠΤΗ της Πέπης Οικονομοπούλου και μετά στο ΚΘΒΕ…

Και η 96χρονη Σεσιλια Παπαζογλου – Φορστ με την μακρά ιστορία, αφού διασώθηκε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου είχε εγκλειστεί με τον Αυστριακό κομμουνιστή πατέρα της κι έφθασε πεζή στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου εντάχθηκε στους νεανικούς περιοδεύοντας θιάσους..

Εκεί γνώρισε τον Γιάννη Δαλλιανίδη, την Μαρθα Καραγιάννη και υπήρξε το πρώτο κορίτσι του Κώστα Βουτσά που τους ξαναέφερα σε επαφή 60 χρόνια μετά και συνδέθηκαν ξανά με μεγάλη αγάπη. Η Σεσιλια ήταν μεγάλη ευεργέτης του ΤΑΣΕΗ κι υπέροχη γυναίκα.

Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ…Οι φωτογραφίες από το αρχείο του αγαπημένου συναδέλφου Γιάννη Χριστόπουλο», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις