Site icon NewsIT

Πέθανε ο Αρθούρος Ζερβός, καθηγητής του ΕΜΠ και πρωτεργάτης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

30.07.2024 | 10:16
Πέθανε ο Αρθούρος Ζερβός, καθηγητής του ΕΜΠ και πρωτεργάτης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Óôéãìéüôõðï áðü ôéò åñãáóßåò ôçò 2çò çìÝñáò ôïõ 25ïõ åôÞóéïõ óõíåäñßïõ ôïõ Åëëçíïáìåñéêáíéêïý Åðéìåëçôçñßïõ ãéá ôçí åëëçíéêÞ ïéêïíïìßá ôçí Ôñßôç 2 Äåêåìâñßïõ 2014. Óôï óôéãìéüôõðï ï ðñüåäñïò ôçò ÄÅÇ Áñèïýñïò Æåñâüò óôçí ïìéëßá ôïõ. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας ο Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής της ΔΕΗ.

Ο Αρθούρος Ζερβός ήταν καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είχε πάνω από 40 χρόνια σημαντικής διεθνούς εμπειρίας στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Από το 2013 ήταν πρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις ΑΠΕ (REN21). Την περίοδο 2009 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ και Πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Δημοσίευσε πάνω από 80 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση 50 περίπου διεθνών συνεδρίων, από τα οποία στα 11 ως Πρόεδρος, στα 2 ως Αντιπρόεδρος και στα 6 ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής. Έχει επίσης συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε 45 επιπλέον διεθνή συνέδρια.

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) αποχαιρέτησε τον Αρθούρο Ζερβό με μια ανακοίνωση:

«Με μεγάλη λύπη και συγκίνηση, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ αποχαιρετά τον Αρθούρο Ζερβό. Έφυγε αργά χθες το βράδυ, αγωνιζόμενος έως την τελευταία στιγμή. Η απώλειά του είναι δυσβάσταχτη για όλους τους φίλους και συνεργάτες του.

Καθηγητής στο ΕΜΠ, ιδρυτικό μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ, Πρόεδρος της European Wind Energy Association EWEA, Πρόεδρος στο REN21, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ και -πάνω από όλα- ένας πρωτοπόρος επιστήμονας που αγάπησε και πρόσφερε στην αιολική ενέργεια και σε όλους εμάς.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version