Θρήνος επικρατεί στο χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής από τον θάνατο του Executive Pastry Chef Γιάννη Γιάχου, που πέθανε στις 31 Μαΐου 2024. Την είδηση έκανε γνωστή ο Αλέξανδρος Τσουβέλας.
Μέσα από ανάρτηση που έκανε στα social media ο κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο οποίος είχε συγγένεια με τον γνωστό ζαχαροπλάστη, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του chef. Ο Γιάννης Γιάχος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο της γαστρονομίας έχοντας σπουδές και εξειδικεύσεις στην Ελλάδα και την Ελβετία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνεργάστηκε με διάφορα φημισμένα ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία, όπως το ζαχαροπλαστείο Όσκαρ στα Νέα Λιόσια, το Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, το Norida Hotel στην Κω, το Grand Resort Cape Sounio και το Intercontinental Hotel.
Από το 1999 έως το 2004 εργάστηκε ως Pastry Sous Chef και αργότερα ως Executive Pastry Chef στο ξενοδοχείο Pentelikon στην Κηφισιά.
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας δημοσίευσε μια φωτογραφία του pastry chef αναφέροντας, «Πρόλαβες να χαρείς το τρόπαιο σεφ. Καλό ταξίδι ξάδερφε».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Γιάννης Γιάχος γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε καταγωγή από το χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας. Ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ήταν ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι, όπου ο Γιάννης ξεκίνησε την καριέρα του.
Ο chef μετέπειτα συνέχισε την καριέρα του στον Πόρο, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort, ενώ πρόσφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα. Από το 2014, ανέλαβε τη θέση του Pastry Chef στις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Beach Hotel.