Site icon NewsIT

Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη

15.09.2024 | 00:25
Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη

6-5-2011-ΑΘΗΝΑ- ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην ανάληψη καθηκόντων του νέου ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη / Iωάννης Διώτης. (EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμβολή του στην εξάρθρωση της «17Ν».

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό του στη μοιραία έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 29 Ιουνίου 2002.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στην Κύθνο, όπου βρισκόταν, καθώς εκεί διατηρούσε εξοχικό σπίτι.

Εκτός από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ο Ιωάννης Διώτης, ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε – μεταξύ άλλων – με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα, ως εισαγγελέας πρωτοδικών, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μία υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με το ίδιο πάθος είχε ασχοληθεί και με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί η βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Ο Ιωάννης Διώτης την περίοδο 2011 – 2012 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Η κηδεία του έγινε στην Κύθνο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version