Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πέθανε ο Πατρίκιος Καλεώδης: Ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Άννα Μαρία αποχαιρετούν τον τελευταίο ιερέα των Ανακτόρων

Πέθανε ο Πατρίκιος Καλεώδης: Ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Άννα Μαρία αποχαιρετούν τον τελευταίο ιερέα των Ανακτόρων

Συντετριμμένοι είναι ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η μητέρα του Άννα Μαρία, από το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου του και συγκεκριμένα του ιερέα Πατρίκιου Καλεώδη.

Με μια ανάρτησή του στο Instagram ο Παύλος Γλύξμπουργκ, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αποχαιρέτησε τον Πατρίκιο Καλεώδη, λέγοντας πως: «Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης, έφυγε από κοντά μας», ενώ η μητέρα του Άννα Μαρία μίλησε στο Βήμα για τη μεγάλη απώλεια. 

Έκανε, δε, ένα στόρι στο Instagram με δημοσίευμα για τον τελευταίο ιερέα των Ανακτόρων.

«Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη», συμπλήρωσε.

Ο 83χρονος κληρικός ήταν ο τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων, βαθύτερος γνώστης του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου, το οποίο μελέτησε στο βάθος των αιώνων από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αναφέρει το δημοσίευμα που ανέβασε στο Instagram ο Παύλος Γλύξμπουργκ.

Ο Πατρίκιος Καλεώδης ήταν παρών και στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τον Ιανουάριο του 2023 στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ μιλώντας στο Βήμα, σημείωσε πως: «Ήταν ένα στήριγμα για εμάς. Αλλά και ένας πνευματικός άνθρωπος με ιδιαίτερη ευγένεια και ταπεινότητα».

Και συνέχισε: «Μια αστείρευτη πηγή ενέργειας η οποία απέδωσε ένα σημαντικό έργο, μέρος του οποίου είναι η αναγέννηση της εκκλησιάς της Αλβανίας. Ήταν πάντα μέρος της ζωής της οικογένειας μας και ο σύζυγος μου έτρεφε ειλικρινή σεβασμό στο πρόσωπο του. Για εμάς υπήρξε πρότυπο και Άγια Δύναμη και πάντα θα αισθανόμαστε την παρουσία του στις ζωές μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις