Ελλάδα

Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Κορδάλης

Ο Κώστας Κορδάλης πέθανε στις 2 Ιουλίου σε ηλικία 75 ετών. Εκανε καριέρα στη Γερμανία, όπου πολλοί τον θεωρούσαν τον πιο αγαπητό Έλληνα της χώρας.

Ο Κώστας Κορδάλης, ως τραγουδιστής με το τραγούδι του «Ανίτα» έκανε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του 1970, ενώ το 2004 στέφθηκε «Βασιλιάς της Ζούγκλας» αφού κέρδισε στη γερμανική εκδοχή του ριάλιτι παιχνιδιού “I’m a celebrity … Get me out of here”.  O Κορδάλης γεννήθηκε στην Ελάτεια της Φθιώτιδας και το 1963 σε ηλικία 16 μετακόμισε στη Φρανκφούρτη, όπου αφού αποφοίτησε από το λύκειο παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και γερμανικής φιλολογίας.

Τη δεκαετία του 1970 πολλά τραγούδια του βρέθηκαν στο top 20 στη Γερμανία, όμως η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1976 με το τραγούδι «Ανίτα», το οποίο βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων τραγουδιών στη Γερμανία και την Ελβετία.

Όμως είχε και ένα ακόμη ταλέντο: το σκι, καθώς στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας. Το 1985 συμμετείχε στο πρωτάθλημα Nordic Ski Championships στο Ζέφελντ του Τιρόλου εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο γιος του Λουκάς Κορδάλης, ο πατέρας του πέθανε στο σπίτι του στη Μαγιόρκα την Τρίτη το βράδυ.

«Είμαστε θλιμμένοι για την απώλεια», δήλωσε ο Λουκάς Κορδάλης στην Express. «Ο πατέρας μου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, πάντα αφοσιωμένος στους άλλους, ήθελε να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους και το έκανε. Θα λείψει σε όλους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θλίψη στην Πάτρα: Άφησαν λουλούδια στον καταπέλτη του πλοίου όπου πέθανε η 47χρονη ναυτικός - Τι αναφέρουν λιμενικό και ΠΝΟ
Ο οδηγός της νταλίκας στη συνέχεια συνελήφθη για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, ενώ σημειώθηκαν τρεις ακόμη συλλήψεις, μεταξύ των οποίων του καπετάνιου, του ύπαρχος και του υπεύθυνος για τον καταπέλτη
Η 47χρονη ναυτικός 1
45χρονος κατήγγειλε την πρώην σύζυγό του για απόπειρα ανθρωποκτονίας – «Με απειλεί με μηνύματα, έβαλε να με σκοτώσουν»
Ο 45χρονος επιχειρηματίας υπέβαλλε μήνυση κατά της πρώην συζύγου του και του πεθερού του κάνοντας λόγο για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του - «Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια»
Γυναίκα με κινητό