Και μόνο στο άκουσμα του επιθέτου του κάθε Έλληνας σκέφτεται το κρασί και δη την ρετσίνα. Ο Βασίλης Κουρτάκης, ο άνθρωπος ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες του εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο Βασίλης Κουρτάκης επιστρέφοντας από τις σπουδές οινολογίας στην Γαλλία την δεκαετία του 1960 έδειξε ότι ήταν ένας άνθρωπος με όραμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανέλαβε την οικογενειακή οινοποιία της Αττικής, σήμερα ονομάζεται «Ελληνικά Κελάρια Οίνων» και την μετέτρεψε σε μια από τις μεγαλύτερες της χώρας μας.
Υπήρξε από τους βασικούς θεμελιωτές του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, πρωταγωνίστησε στη θεσμική θωράκιση του ελληνικού κρασιού και εξόπλισε τον Σύνδεσμο με οργανωτικές δομές που έφεραν σπουδαία αποτελέσματα και ανέδειξαν νέα στελέχη.
Ταυτόχρονα συμμετείχε στο ιδρυτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.).