«Έφυγε» σε ηλικία 93 ετών από τη ζωή ο Χρήστος Λέντζος! Είναι ο άνθρωπος που έφτιαχνε για δεκαετίες τον πιο διάσημο φραπέ της Αθήνας, στο θρυλικό μαγαζί του στο Παγκράτι.
Ο Χρήστος Λέντζος έγινε πασίγνωστος για τον φραπέ που σέρβιρε στο μαγαζί του που βρισκόταν απέναντι από το Άλσος Παγκρατίου ως ζαχαροπλαστείο πολυτελείας το 1964 και παρέμεινε ανοιχτό έως το 2014 που έκλεισε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η συνταγή του φραπέ παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό για χρόνια, με τις φήμες να θέλουν να αποτελείται από κρέμα γάλακτος, αβγό, μπέικιν πάουντερ, ακόμα και μαρέγκα.
Καφέ και ζάχαρη «μπερδεύονταν» γλυκά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπλέντερ, με αποτέλεσμα μία πλούσια και κρεμώδη υφή του φραπέ, που έγινε ξακουστός.
«Οι υπόλοιποι τσιγκουνεύονται τη δόση. Ετοιμάζω ένα γλυκό μείγμα και για τον μέτριο προσθέτω έξτρα καφέ από πάνω», είχε πει ο Χρήστος Λέντζος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Χρήστος Λέντζος σε συνέντευξη που έδωσε πριν μερικά χρόνια:
«Καθόμουνα στου Λέντζου και έπινα καφέ»
Η κληρονομιά του Λέντζου ζει, όχι μόνο στις αναμνήσεις των θαμώνων του, αλλά και σε ένα τραγούδι.
Το 1982, ο Μανώλης Ρασούλης και ο Χρήστος Νικολόπουλος έδωσαν στον Δημήτρη Κοντογιάννη το διαχρονικό κομμάτι: