Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Πετρελαιοκηλίδα: Αυτοψία στο σημείο του ναυαγίου – Τεράστιο το πλήγμα από την ρύπανση [pics, vid]

πετρελαιοκηλίδα

– Επιθεωρήθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης και τα σημεία, όπου έχει επεκταθεί η πετρελαιοκηλίδα
– Ενθαρρυντική είναι η πρώτη εικόνα από την Πειραϊκή και την Φρεαττύδα
– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοψία στο σημείο όπου ναυάγησε το “Αγία Ζώνη II”, καθώς και στη θαλάσσια περιοχή από τη νήσο Αταλάντη μέχρι την Γλυφάδα, πραγματοποίησε κλιμάκιο της ηγεσίας του λιμενικού Σώματος μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύση Καλαματιανό, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες απορρύπανσης και τα σημεία, όπου έχει επεκταθεί η πετρελαιοκηλίδα.

Στο σκάφος του λιμενικού βρέθηκαν και αντιδήμαρχοι από το παράκτιο μέτωπο της Αττικής, αλλά και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία τις εργασίες, καθώς το πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες από τη ρύπανση είναι τεράστιο.

Στο σημείο του ναυαγίου, τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς, ώστε να κλείσουν με το ειδικό φράγμα τη διαρροή του πετρελαίου, ενώ μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει εργασίες το νέο δεξαμενόπλοιο απάντλησης των καυσίμων του “Αγία Ζώνη II”, μετά την εμπλοκή που προέκυψε με το πλοίο Lassea.

Ενθαρρυντική είναι η πρώτη εικόνα από την Πειραϊκή και την Φρεαττύδα. Μάλιστα, στη Φρεαττύδα υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που έκαναν μπάνιο.

Πλέον, οι εργασίες απορρύπανσης εστιάζουν στον βυθό της θάλασσας, όπου παραμένει το μαζούτ, ενώ αντίθετα έχουν καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό οι παραλίες και η επιφάνεια της θάλασσας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις