Ελλάδα

Πέτρος Μπουσουλόπουλος: Η απάντηση για την εμπλοκή του ονόματός του σε ποινική δικογραφία

«Ουδεμία γνώση έχει μέχρι σήμερα, ούτε έχει κληθεί επίσημα από οποιαδήποτε δικαστική ή διωκτική αρχή να λογοδοτήσει», σημειώνουν οι δικηγόροι του ηθοποιού

Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα τα οποία εμπλέκουν το όνομα του Πέτρου Μπουσουλόπουλου σε ποινική δικογραφία εξέδωσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του γνωστού ηθοποιού. 

Μέσω των δικηγόρων του, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, τονίζοντας ότι «ο ίδιος ουδεμία γνώση έχει μέχρι σήμερα, πλην των δημοσιευμάτων από τα οποία πληροφορήθηκε την εμπλοκή του ονόματός του, ούτε έχει κληθεί επίσημα από οποιαδήποτε δικαστική ή διωκτική αρχή να λογοδοτήσει».

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Πέτρου Μπουσουλόπουλου

«Τις τελευταίες ώρες αναπαράγονται δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο κατόπιν διαρροής υλικού δικογραφίας σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του εντολέα μας σε ποινική δικογραφία. Σε πολλά από τα δημοσιεύματα αυτά, γίνεται ονομαστική αναφορά συνοδευμένη με εικόνα του προσώπου του, ενώ σε κάποια άλλα “φωτογραφίζεται” εκείνος με αναφορά στοιχείων δηλωτικών της ταυτότητας του ενώ παράλληλα συνοδεύονται και με φωτογραφίες του που έχουν υποστεί μερική επεξεργασία.

Τα δημοσιεύματα αυτά συνοδεύονται από αποσπασματικά στοιχεία της δικογραφίας για την οποία ο ίδιος ουδεμία γνώση έχει μέχρι σήμερα, πλην των δημοσιευμάτων από τα οποία πληροφορήθηκε την εμπλοκή του ονόματός του, ούτε έχει κληθεί επίσημα από οποιαδήποτε δικαστική ή διωκτική αρχή να λογοδοτήσει.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα θίγουν ανεπανόρθωτα την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την τιμή του εντολέως μας, ενώ παράλληλα συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά και της μυστικότητας της προδικασίας αλλά και της εν γένει δικαστικής διαδικασίας, τη στιγμή μάλιστα που εκτός των δημοσιογραφικών site, ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχει ο ίδιος για την εκκρεμή δικογραφία.

Η έκθεση ενός ατόμου στη δημοσιότητα αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση, στο στάδιο που όχι μόνο δεν έχει υπεισέλθει δικαστική απόφαση, αλλά ο ίδιος δεν έχει επίσημα κληθεί και ενημερωθεί από τη δικαστική αρχή, εγείρει ζητήματα ως προς τις επιπτώσεις της έκθεσης αυτής.

Ζητούμε λοιπόν προς διαφύλαξη της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του εντολέως μας από τους δημοσιογράφους:

-Να ανακαλέσουν τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα στα οποία απεικονίζεται και αναφέρεται ο εντολέας μας σχετικά με εκκρεμή ποινική δικογραφία.

-Να παραλείψουν από εδώ και στο εξής κάθε προσβολή της προσωπικότητας του και των προσωπικών του δεδομένων, κάθε αναφορά στο ονοματεπώνυμο του, κάθε δημοσίευση φωτογραφίας του και κάθε διαρροή εγγράφων της ποινικής δικογραφίας. 

Αθήνα, 15/4/2025
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο του τροχαίου στην Κοζάνη με τους 2 νεκρούς – Κάμερες ασφαλείας θα ρίξουν φως στις συνθήκες της τραγωδίας
Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι 5 τραυματίες - Ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγού αναμένεται μέσα στην ημέρα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα - Ομαλά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο
Καμένα αυτοκίνητα 6