Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Πιερία: «Κοπέλα κάτω από το κλαδί» φώναζε απεγνωσμένα ο σύζυγος της 44χρονης που καταπλακώθηκε από πλάτανο

Πιερία: «Κοπέλα κάτω από το κλαδί» φώναζε απεγνωσμένα ο σύζυγος της 44χρονης που καταπλακώθηκε από πλάτανο

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πιερία ο θάνατος μιας 44χρονης γυναίκας και μητέρας δυο παιδιών, όταν καταπλακώθηκε από κλαδί πλάτανου.

Μετά την πτώση του κλαδιού του πλάτανου στην υπαίθρια καφετέρια στην περιοχή Λάκκος στο Λιτόχωρο στην Πιερία ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης, με κάποιους θαμώνες να προσπαθούν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 «ήταν ένα πραγματικό σοκ ότι ζήσαμε εκείνη τη στιγμή. Ξαφνικά ακούσαμε ένα θόρυβο, μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε ένας πανικός. Έπεσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από ένα δέντρο επάνω στον κόσμο που καθόταν ανέμελος και απολάμβανε τη βραδιά του. Ήταν τραγικό αυτό που συνέβη».

Συγκλονιστική είναι ακόμη μια περιγραφή, αυτόπτη μάρτυρα: «Εγώ καθόμουν με πλάτη 4-5 μέτρα μακριά και ακούσαμε ένα κρακ κρακ κάτι σαν κεραυνός να πέφτει. Φανταστείτε αυτό είναι ένα κλαδί που ζυγίζει πάνω από 700 κιλά, σαν να έπεσε βόμβα. Έπεσε από τα 10 μέτρα ύψος, είναι πολύ ψηλό το πλατάνι. Έσκασε κάτω, σηκώθηκε σκόνη, έκλεισαν τα φώτα.

Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε. Φώναξε ο σύζυγος «κοπέλα κάτω από το κλαδί». Πήγαμε όλοι το σηκώσαμε, την απεγκλωβίσαμε και μετά από κάποια λεπτά έχασε τον παλμό της».

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως η 44χρονη πριν λίγες ημέρες είχε χάσει τη νύφη της και πρόσεχε την ανήλικη ανιψιά της που ήταν στο σημείο.

«Σπεύσαμε όλοι και εγώ. Είμαι τραυματισμένος, γεμάτο γρατσουνιές. Ήταν ένα τεράστιο κομμάτι παιδιά. Δεν ήταν κλαδί, ήταν ένα κομμάτι του κορμού που έπεσε πάνω στον κόσμο. (…) Κάποιοι γονείς εγκλωβίστηκαν αλλά ευτυχώς είχαν προλάβει και τράβηξαν τα παιδιά στην άκρη. Εμείς απλά τους βοηθήσαμε να βγουν από τα παρακλάδια του κορμού που είχε πέσει. Είχε πέσει σχεδόν στο κέντρο και τα παρακλάδια πλάκωσαν και τους υπόλοιπους», είπε ακόμη ένας μάρτυρας.

Ο Ευστράτιος Κυριακάκης – Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λιτόχωρου Πιερίας, ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Τα πλατάνια στο συγκεκριμένο σημείο αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και τώρα σκεφτόμαστε τι μέτρα θα πάρουμε για να μην ξανά θρηνήσουμε άλλο θύμα. Ήταν η άτυχη στιγμή να βρεθεί η συγκεκριμένη. Από εβδομάδα σε συνεργασία με την διεύθυνση δασών, θα μας υποδείξουν αυτοί ποια χρήζουν κλαδέματα, να τα κλαδέψουμε»

Διαπιστώθηκε ότι το δέντρο δεν είχε πρόβλημα από πλευράς ξηρασίας η από πλευράς εσωτερικής διάβρωσης. Ήταν κατάγερο και οι δασολόγοι κατέληξαν ότι οφείλεται η πτώση αποκλειστικά μόνο στο ότι ο συγκεκριμένος κλάδος ήταν υπέρβαρος. Επειδή από κάτω περνάνε πολλά νερά του Ενιπέα»

Η άτυχη γυναίκα καταγόταν από την Καρδίτσα και εργαζόταν στο Λιτόχωρο καθώς ο σύζυγός της υπηρετούσε εκεί ως στρατιωτικός. Το cafe που έγινε το μοιραίο και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα στο σημείο Θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Δευτέρα ως ένδειξη πένθους.

Ο ιδιοκτήτης στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος ενώ Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δίον Ολύμπου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις