Site icon NewsIT

Πηγές Κρύας Λιβαδειάς: Η ιδανική μονοήμερη απόδραση μιάμιση ώρα από την Αθήνα

11.10.2024 | 07:01
Πηγές Κρύας Λιβαδειάς: Η ιδανική μονοήμερη απόδραση μιάμιση ώρα από την Αθήνα

ÓÔÁ ÊÑÕÁ ÔÇÓ ËÉÂÁÄÅÉÁÓ ÌÅÔÁÖÅÑÅÓÁÉ ÓÅ ÌÉÁ ÁËËÇ ÐÁÑÁÌÕÈÅÍÉÁ ÅÐÏ×Ç ÌÅ ÍÅÑÁ,ÌÕËÏÕÓ ÊÁÉ ÐËÁÔÁÍÉÁ ÐÏÕ ÄÅÍ ÖÁÍÔÁÆÅÔÁÉ ÊÁÍÅÉÓ ÏÔÉ ÕÐÁÑ×ÏÕÍ ÓÔÇÍ ÐÏËÇ.ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÍÅÊÔÁÑÉÁ ÌÐÁËÙÌÁÔÉÍÇ/EUROKINISSI

Αν αναζητάτε ένα κοντινό προορισμό, προκειμένου να χαλαρώσετε από το άγχος της καθημερινότητας και των επαγγελματικών υποχρεώσεων, τότε, έχουμε εντοπίσει το κατάλληλο μέρος, που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα.

Ο λόγος για την περιοχή των πηγών του ποταμού της Έρκυνας στη Λιβαδειά, γνωστή ως Κρύα, που είναι ένα μαγευτικό φυσικό πάρκο και ο ιδανικός προορισμός για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. 

Ο ποταμός της Έρκυνας (η Έρκυνα ήταν η όμορφη κόρη του Τροφωνίου και στενή φίλη της Περσεφόνης, που χάθηκε αναζητώντας τη χαμένη της χήνα), πηγάζει από τη νότια πλευρά της Λιβαδειάς και διασχίζει το κέντρο της πόλης.

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τη φύση και να χαλαρώσουν δίπλα στα κρυστάλλινα νερά της πηγής, δεδομένου ότι το περιβάλλον προσφέρεται για πικνίκ, πεζοπορία και ποδηλασία.

Τα μονοπάτια, οι πέτρινες γεφυρούλες, οι μίνι καταρράκτες και ο παλιός νερόμυλος παραπέμπουν σ’ένα σκηνικό που είναι βγαλμένο από παραμύθι.

Τα πλατάνια και ο αμυδρός ήχος από τα τρεχούμενα νερά προσφέρουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον περίπατο σας ή να κάνετε ποδηλασία, περιδιαβαίνοντας το λιθόστρωτο μονοπάτι.

Γύρω από τον ποταμό, υπάρχουν μοντέρνες καφετέριες που προσφέρουν και γλυκό.

Διασχίζοντας το δρόμο δίπλα από το ποτάμι, θα συναντήσετε τον παλιό νερόμυλο με την τεράστια ρόδα του, όπου στα παλαιότερα χρόνια οι κάτοικοι έπλεναν τα ρούχα τους. Στις όχθες του ποταμού, υπήρχαν εγκατεστημένοι αρκετοί νερόμυλοι για τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες της περιοχής.

Μπορεί να μην θεωρείται τουριστικό μέρος, αλλά η Λιβαδειά έχει «κρυφούς θησαυρούς» και μέσα στην πόλη, όπως πληθώρα νεοκλασικών σπιτικών και γραφικές γειτονιές.

Εκτός από τις Πηγές αξίζει να επισκεφθείτε και το Βυζαντινό Κάστρο στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Είναι ένα από τα τέσσερα καταλανικά κάστρα που διασώζονται στην Ελλάδα.

Εφόσον επισκεφθείτε την πόλη της Λιβαδειάς, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε τα περίφημα σουβλάκια της. Επιπλέον, η Λιβαδειά διαθέτει αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές.

Πώς θα πάτε στις Πηγές Κρύας

Η πρόσβαση για τις Πηγές Κρύας είναι πολύ εύκολη. Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε αρκετά χρήματα σε καύσιμα, καθώς η απόσταση της Αθήνας από την Λιβαδειά είναι 130 χλμ. Καθώς κατευθύνεστε στην Λιβαδειά, μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στρίψτε στην έξοδο προς Κάστρο.

Από εκεί η οδήγηση είναι περίπου 30 χιλιόμετρα, ούτως ώστε να φτάσετε σ’ αυτό το μαγικό μέρος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version