Site icon NewsIT

Πήλιο: Εκεί που τα γραφικά χωριά και οι υπέροχες παραλίες γίνονται ένα

29.08.2024 | 10:38
Πήλιο: Εκεί που τα γραφικά χωριά και οι υπέροχες παραλίες γίνονται ένα

Mylopotamos Beach - Pelion (Thessaly), Greece

Το Πήλιο είναι ένας πανέμορφος τόπος, που όταν τον επισκεφτείς θα θαυμάσεις μια ποικιλία από γραφικά ορεινά χωριά απολαμβάνοντας τον καθαρό βουνίσιο αέρα, αλλά και καταπληκτικές παραλίες με καταγάλανα νερά.

Ας δούμε, το τοπίο των οικισμών που θα αντικρίσεις κατά την επίσκεψη σου στο υπέροχο Πήλιο, που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα…

Τσαγκαράδα

Η Τσαγκαράδα, είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή χωριά στο Πήλιο, διατηρώντας σε απόλυτη ισορροπία το ορεινό με το θαλασσινό στοιχείο στο σκηνικό της. Χτισμένη στην κατάφυτη πλαγιά του βουνού, με υψόμετρο στα 500 μέτρα, η ματιά σου θα πλημμυρίσει από την εικόνα των πέτρινων μονοπατιών και των λιθόκτιστων βρύσεων που προσφέρουν απλόχερα τη δροσιά των τρεχούμενων νερών τους. 

Οι βουτιές στην Τσαγκαράδα είναι εξίσου απολαυστικές με τις βόλτες στη φύση, αφού η ύπαρξη της παραλίας του Μυλοπόταμου, με τη χρυσή αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά, σου εγγυώνται ένα μοναδικό κολυμβητικό σκηνικό, όμοιο με τοπίο της Καραϊβικής θάλασσας που δεν θα χορταίνεις να ανακαλύπτεις.

Ζαγορά

Η πανέμορφη Ζαγορά είναι ένας ακόμα μοναδικός οικισμός στην ανατολική πλευρά του Πηλίου. Καθώς περιηγήσε στο 400 μέτρα υψόμετρο της, θα περπατήσεις σε παραδοσιακά δρομάκια, όπου θα δεις από κοντά παλιά αρχοντόσπιτα φτιαγμένα από πέτρα, ανακαλύπτοντας έναν πλήρως γραφικό τόπο, που διατηρεί αμετάβλητες τις ιδιαίτερες αποχρώσεις του στο χρόνο.

Διανύοντας μόλις εφτά χιλιόμετρα βρίσκεσαι ήδη στη θάλασσα, όπου η αχανής αμμουδερή παραλία του Χορευτού σε περιμένει να βουτήξεις στα καταγάλανα νερά της.

Μούρεσι

Το Μούρεσι είναι ακόμα ένα χωριό που θα σε σαγηνέψει με την ομορφιά της φύσης του. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πηλίου και με υψόμετρο 380 μέτρων. Με ανεμπόδιστη θέα που απλώνεται σε βουνό και θάλασσα, η ματιά σου μπορεί να φτάσει μέχρι και το Άγιο Όρος, το Μούρεσι είναι ο οικισμός που θα σε κάνει να χαλαρώσεις.

Η παραλία της Νταμούχαρης σε μόλις 4 χιλιόμετρα είναι το μέρος που πρέπει σίγουρα να κολυμπήσεις. Νερά σε μοναδικές αποχρώσεις, τα οποία παρέχουν πισίνα δοσμένη από τη φύση και ένα τοπίο άγριας ομορφιάς συνθέτουν την πλέον μαγευτική ακρογιαλιά για ανεπανάληπτες βουτιές.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version