Site icon NewsIT

«Πίστευε ότι αν τον σκότωναν Τούρκοι θα λυνόταν το Κυπριακό» λέει ο πατέρας του 36χρονου που μπούκαρε στην Τουρκία

11.09.2024 | 16:40
«Πίστευε ότι αν τον σκότωναν Τούρκοι θα λυνόταν το Κυπριακό» λέει ο πατέρας του 36χρονου που μπούκαρε στην Τουρκία

«Το έκανε γιατί ήθελε να πεθάνει από χέρι Τούρκου», λέει στο newsit.gr o πατέρας του 36χρονου από την Πέλλα, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας (09.09.2024) εισέβαλλε με το αυτοκίνητό του στην Τουρκία, τραυμάτισε έναν οδηγό μηχανής κι επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς της γειτονικής χώρας.

Ο 70χρονος άνδρας από την Πέλλα, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του γιου του και προσπαθεί να τον βοηθήσει στα προβλήματα υγείας που έχει, αναφέρει τι συνέβη τη Δευτέρα όταν ο 36χρονους μπούκαρε με το αυτοκίνητό του από το συνοριακό σταθμό των Κήπων στην Τουρκία.

Τελικά οι Τούρκοι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Αφού έδρασαν με επαγγελματικό τρόπο τον πυροβόλησαν στο πόδι, προκειμένου να γλιτώσουν από τη μανιασμένη επίθεσή του.

«Όλα αυτά τα έκανε λόγω της ασθένειας που έχει. Έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια. Είναι καλό παιδί, φιλότιμο. Όταν είναι ήρεμος δεν καταλαβαίνεις ότι είναι άρρωστος. Όταν τον πιάνει η κρίση τα κάνει όλα. Με εμένα είναι πάντα πολύ καλός», λέει στο newsit.gr o πατέρας του 36χρονου και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Έχει περάσει και καρκίνο, έκανε και χημειοθεραπείες. Συνήθως είναι και συνεπής στην αγωγή του. Εκείνη τη μέρα όμως φαίνεται πως ήπιε και αλκοόλ. Δεν ήξερα ότι θα έφευγε τώρα Τουρκία, ήξερα όμως ότι σκόπευε να το κάνει. Εγώ ήμουν στον Βόλο, δεν γνώριζα ότι ξεκινούσε να φύγει. Αν ήμουν εδώ δεν θα έφευγε».

«Πήγε και στην Κύπρο και έγιναν αυτά που έγιναν στα Κατεχόμενα…»

Συνεχίζοντας ο κύριος Λευτέρης, μιλάει για τη θητεία του γιου του στο στρατό, αλλά και για το περιστατικό στα Κατεχόμενα τον Ιανουάριο του 2024, όπου πρώτο αποκάλυψε το newsit.gr. «Στην Τουρκία πήγε γιατί ήθελε να πεθάνει από χέρι Τούρκου. Για αυτό τον λόγο πήγε και στην Κύπρο και έγιναν αυτά που έγιναν στα Κατεχόμενα. Είχε υπηρετήσει και στην Κύπρο στον στρατό. Το 2020 που ήρθε το χαρτί του από την στρατολογία για έφεδρος, είχε ήδη αρρωστήσει με σχιζοφρένεια και εγώ τον απέτρεψα. Δεν ήθελα να πάει και έκανα τις ενέργειες για να τον βγάλω Ι5», αναφέρει ο πατέρας του οδηγού που μπούκαρε από τον συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου στην Τουρκία και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Αυτός μόλις το έμαθε, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Έλεγε τώρα είμαι προδότης, τώρα δεν θα με θέλει η Ελλάδα. Και στην Κύπρο που πήγε πρόσφατα, ήθελε να τον σκοτώσουν οι Τούρκοι και πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα έλυνε το Κυπριακό. Ήρθαμε εδώ στο χωριό τους τελευταίους 11 μήνες για να αλλάξει περιβάλλον να ηρεμήσει».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version