Ελλάδα

Πλακιωτάκης: Στο μεταφορικό ισοδύναμο και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση

Στην εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τους επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας, εντάσσονται και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αριθμ. 1772, τεύχος β’.

Με την Απόφαση αυτή εφαρμόζεται η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2020 (Νόμος 4676/20, άρθρο 51, παρ.2), που προβλέπει την επέκταση του δικαιώματος υπαγωγής στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου με κατάθεση αίτησης του δικαιούχου σε έγχαρτη μορφή.

Δηλαδή, νησιώτες που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα για τις μετακινήσεις τους να αξιοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο, όπως είναι οι πολίτες με πολύ χαμηλό εισόδημα, οι μοναχοί, οι μοναχές και γενικά οι νησιώτες που είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πιστοποίησης, προκειμένου να λάβουν τον Μοναδικό Αριθμό του Νησιώτη (Μ.Α.Ν.), σε έγχαρτη μορφή.

Η νέα αυτή ρύθμιση ισχύει από τις 9 Μαΐου 2020, ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. H υποβολή της αίτησης γίνεται στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο www.hcg.gr. υπάρχει υπόδειγμα της αίτησης, όπου αναγράφονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υποχρεούται να προσκομίσει ο αιτών/ούσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως
Σοκαριστική εικόνα με την πραγματική ορατότητα τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό
Το φορτηγό συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα κάτω από αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες πολύ πυκνής ομίχλης και στη συνέχεια έπεσε πάνω στο κουβούκλιο των διοδίων Πολυμύλου, διαλύοντάς το
Τροχαίο με 2 νεκρούς στα διόδια της Εγνατίας