Τρίτη, 1 Οκτ.
23oC Αθήνα

Πλατεία Βικτωρίας: Εκεί που έχασε η ανθρωπιά

Πλατεία Βικτωρίας: Εκεί που έχασε η ανθρωπιά

Πως είναι να κοιμάται κανείς στο κρύο μέσα στη μαύρη νύχτα; Πως είναι να είσαι πιτσιρίκι και να έχεις μόνο τα ρούχα που φοράς και να ξαπλώνεις στο τσιμέντο για να κοιμηθείς και μόνη σου παρηγοριά να είναι η αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά σου; Πως είναι να μην έχεις μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου;

Ερωτήματα που κανείς δεν θα έπρεπε να χρειαζόταν να απαντήσει. Όμως δυστυχώς η πραγματικότητα έχει διαφορετική άποψη. Η πλατεία Βικτωρίας είναι και πάλι γεμάτη πρόσφυγες. Μόνο που δεν είναι καλοκαίρι. Δεν είναι καν φθινόπωρο. Είναι καταχείμωνο και με το κύμα κακοκαιρίας να είναι προ των πυλών.

 

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι μεταξύ αυτών γυναίκες και μικρά παιδιά έχουν κάνει πρόχειρο σπίτι τους την πλατεία Βικτωριας εκτεθειμένοι και αβοήθητοι στο κρύο. Τα κρεβάτια τους από χαρτόνια και κουβέρτες. «Δεν έχουμε που να κοιμηθούμε δεν μας βοηθάει κανεις. Θα μείνουμε εδω τη νύχτα», λένε.

Κάποιοι στρώνουν στην είσοδο του Ηλεκτρικού εκεί που υποτίθεται ότι “κόβει” λίγο το κρύο. Οι ξεριζωμένοι φτάνουν κατά χιλιάδες στον Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε