Ελλάδα

Πλειστηριασμοί: Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

Για μια ακόμα εβδομάδα οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν :"Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος  αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αυτήν την  Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016. Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα  τις Τράπεζες, το  Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ.

Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντο νιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί  κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.

Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίων των συμβολαιογράφων, υπαλλήλων του πλειστηριασμού, μεθοδευμένες σε πολλές περιπτώσεις καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας.  Οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα  και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος  ζητά από την Ελληνική Πολιτεία τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων οι οποίες παρέχοντας καθολική προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας θα διασφαλίζουν τη διεξαγωγής των πλειστηριασμών, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πιθανότατα η “ροζ” καταγγελία έγινε από πρώην της», λέει το περιβάλλον της 26χρονης αστυνομικού – «Έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση»
Η αστυνομικός καταγγέλθηκε ότι πηγαίνει με άδεια σε ροζ ραντεβού στο Ντουμπάι - «Συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες», δηλώνει η δικηγόρος της
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2