Site icon NewsIT

ΠΟΕΔΗΝ για φωτιά στην Αττική: Στοιχεία για τους τραυματίες και τις εκκενώσεις σε δομές υγείας

12.08.2024 | 10:26
ΠΟΕΔΗΝ για φωτιά στην Αττική: Στοιχεία για τους τραυματίες και τις εκκενώσεις σε δομές υγείας

Πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει ένα πρώτο απολογισμό για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική, με τον Μιχάλη Γιαννάκο, να μιλάει για εθνική καταστροφή.

Τις δικές της πληροφορίες δίνει η ΠΟΕΔΗΝ για τις δομές υγείας που εκκενώθηκαν, αλλά και τους εγκαυματίες και τραυματίες που βρέθηκαν στα νοσοκομεία, με αφορμή την καταστροφική φωτιά, η οποία ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και κατακαίει εκτάσεις μήκους 20 χιλιομέτρων στην βορειοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στις 04:30 εκκενώθηκε το παιδιατρικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Τα 29 νοσηλευόμενα παιδιά (εκ των οποίων τα 5 νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ και 24 σε απλές κλίνες) μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία»

Επίσης, τα μεσάνυχτα εκκενώθηκε η προνοιακή μονάδα Αναρρωτήριο Πεντέλης. Τα 35 ανάπηρα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί μεταφέρθηκαν στην προνοιακή μονάδα «η Μητέρα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει σχέδιο για εκκένωση της προνοιακής μονάδας Μελισσίων, που φιλοξενεί 57 ανήμπορα ηλικιωμένα άτομα εφ’ όσον επεκταθεί η φωτιά.

«Ζούμε άλλη μία καταστροφική πυρκαγιά που κάνει στάχτη περιουσίες και εθνικό μας πλούτο στη βορειοανατολική Αττική. Το υγειονομικό μας σύστημα σε απόλυτη ετοιμότητα από χθες να υποδεχθεί πυρόπληκτους, εγκαυματίες, τραυματίες ακόμη και άτομα που θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ, 5 άτομα νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και είναι όλοι εκτός κινδύνου. Επίσης, 5 πυρόπληκτοι φιλοξενούνται για κοινωνικούς λόγους στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ χωρίς να πάσχουν από κάποιο πρόβλημα υγείας. Ένας πυροσβέστης νοσηλεύεται τραυματισμένος σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής επισκέπτονται πολλοί πυρόπληκτοι για πρώτες βοήθειες χωρίς να χρειάζονται μεταφορά για νοσηλεία στα νοσοκομεία. «Κουράγιο και δύναμη σε όλους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε επιφυλακή και συνδράμουν στις υγειονομικές μονάδες, στο ΕΚΑΒ, τις προνοιακές μονάδες», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version