Πλέον το ψωμί πρέπει να ζυγίζεται. Θα υπάρξει μια μικρή περίοδος χάριτος στους φούρνους ως την πρώτη Αυγούστου όμως το μέτρο ισχύει ήδη.
Αυτή τη στιγμή η μέση φρατζόλα πωλείται κάτω από ένα ευρώ και ζυγίζει από 350 ως 450 γραμμάρια το πολύ.
Ένα απλό παράδειγμα σε έναν φούρνο από το newsit δείχνει ποια θα είναι η τιμή μιας φρατζόλας (αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε μισόκιλο) με το ζύγι.
Με τιμή κιλού στα 2,50 ευρώ η τιμή είναι στα 1,05 ευρώ καθώς το βάρος είναι 450 γραμμάρια.
Για να μην επιβαρυνθεί κατά πολύ ο καταναλωτής, μας λέει ο φούρναρης θα πρέπει να αναπροσαρμόσει το βάρος.
Για να μην είναι η τιμή της φρατζόλας λοιπόν πάνω από 1 ευρώ θα πρέπει ο φούρναρης να μειώσει τα γραμμάρια, ο καταναλωτής να χάσει δηλαδή και σε ποσότητα και σε τιμή.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ
Διαβάστε επίσης: