Ελλάδα

Ποινικές διώξεις για τη φωτιά στο Μάτι – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

- Καταθέσεις που “καίνε” έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς - Κάποιοι που κατέθεσαν ως μάρτυρες θα κληθούν ξανά ως κατηγορούμενοι - Άμεσα οι ποινικές διώξεις, παρά το πινγκ-πονγκ ευθυνών - Βαρύτατα τα αδικήματα για τα οποία θα κατηγορηθούν οι υπεύθυνοι

Είναι 30 οι καταθέσεις που έχουν λάβει οι εισαγγελείς και φαίνεται ότι πλέον έχει αρχίσει να σχηματίζεται το “παζλ” των ευθυνών για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική με τους δεκάδες νεκρούς σε Μάτι και Νέο Βουτζά. Ενώ η λίστα του θανάτου έφτασε πλέον στους 94, φαίνεται πως η έρευνα της Δικαιοσύνης παρά το “μπαλάκι” των ευθυνών έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι ποινικές διώξεις αναμένονται σύντομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα θα ξεκινήσουν οι κλήσεις υπόπτων, ανθρώπων που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις της “μαύρης” Δευτέρας 23/07/2018 και οι οποίοι μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι για αδικήματα όπως:
Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο
Ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη δια παραλείψεως
Έκθεση σε κίνδυνο
Παράβαση καθήκοντος

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δικαστικές πηγές αυτή τη φορά θα υπάρξουν ονοματεπώνυμα.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχουν ασκηθεί οι ποινικές διώξεις και αυτή τη φορά δεν θα είναι “κατά παντός υπευθύνου”.

Από τα πρώτα συμπεράσματα των δικαστικών λειτουργών είναι και το γεγονός ότι υπάρχει από τους εμπλεκόμενους μια προσπάθεια ο ένας να ρίξει το “μπαλάκι” της ευθύνης στον άλλο.

Με νόημα σημειώνουν πάντως ότι αν κάποιος κληθεί να καταθέσει ενόρκως δεν σημαίνει ότι στη συνέχεια δεν μπορεί να κληθεί ως ύποπτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
45χρονος κατήγγειλε την πρώην σύζυγό του για απόπειρα ανθρωποκτονίας – «Με απειλεί με μηνύματα, έβαλε να με σκοτώσουν»
Ο 45χρονος επιχειρηματίας υπέβαλλε μήνυση κατά της πρώην συζύγου του και του πεθερού του κάνοντας λόγο για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του - «Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια»
Γυναίκα με κινητό
Δεκάδες εγκλωβίστηκαν σε σήραγγα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας άντρα στο μετρό - «Περπατούσαν με βαλίτσες, καρότσια και παιδιά δίπλα στις ράγες»
Βίντεο δείχνουν τους επιβάτες του συρμού που αναγκάστηκαν να περπατήσουν μέσα σε σήραγγα του μετρό δίπλα σε ράγες για να απεγκλωβιστούν από τη στάση Κατεχάκη και να βγουν στην επόμενη
Στιγμιότυπο από βίντεο επιβάτη του μετρό που περπατά δίπλα στις γραμμές του συρμού 6