Γιατί δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο φίλο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και γιατί δημοσίευσαν τις ''μελανιασμένες'' φωτογραφίες των συλληφθέντων για τις ληστείες στην Κοζάνη;
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν ότι τα καταζητούμενα «περιφερειακά» μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», επιχείρησαν την αναβίωση νέας γενιάς αντάρτικου πόλης.
Στρατολόγησαν νέα μέλη από μικρότερες ομάδες. Με αυτό το σκεπτικό, ισχυρίζονται πως τα μέλη της «12 Φλεβάρη» που ανέλαβε την αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση με ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό στο Μετρό του Αιγάλεω, είναι τα ίδια με εκείνα που σχεδόν ένα χρόνο αργότερα τοποθέτησαν την βόμβα στο εμπορικό κέντρο Mall και ανέλαβαν ως «Σύμπραξη Αναρχικών Οργανώσεων, Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».
Το μαρτυρούν οι «μηδενιστικές» αναρχικές προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης, όπως τις χαρακτήρισαν οι αστυνομικοί, τα βίντεο που έχει στην κατοχή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως και αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που έχουν βρεθεί σε διαφορετικούς τόπους, τους οποίους κινήθηκαν και έδρασαν διαφορετικές τρομοκρατικές «ταμπέλες».
Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου λένε ανοικτά πως οι τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης, οι τέσσερις (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) αναζητούμενοι συνεργοί τους, μία κοπέλα και ένας άνδρας που συνελήφθησαν για τον θαμμένο βαρύ οπλισμό της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, αποτελούν και τις τρεις τρομοκρατικές επωνυμίες μαζί. Είναι «Συνωμοσία», «12 Φλεβάρη» και ως τελικό… προϊόν η «Σύμπραξη Αναρχικών Οργανώσεων, Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».
Να σημειώσουμε ότι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε θέση να γνωρίζουν τα στοιχεία ταυτότητας των 3 ανδρών και της γυναίκας που διαφεύγουν τη σύλληψη μετά τη διπλή ένοπλη ληστεία της Κοζάνης.
Η γιάφκα της Συνωμοσίας στη Σαπφούς
Ένα από τα παραδείγματα που αναφέρουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για να ισχυροποιήσουν την εκτίμησή τους είναι η πληθώρα στοιχείων που έχει αφήσει σε αυτούς η χαρακτηρισμένη ως γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στην οδό Σαπφούς στην Καλλιθέα.
Το συγκεκριμένο σπίτι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχε νοικιαστεί από τον Δημήτρη Πολίτη, με ψεύτικα στοιχεία. Σε αυτό διέμεναν ή τουλάχιστον «πέρασαν» από το εσωτερικό του, ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» Γιάννης Μιχαηλίδης, ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος που είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην Πεύκη τον Μάιο του 2011, ο Δημήτρης Πολίτης και ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός, φίλος του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Για Μιχαηλίδη και Πολίτη είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος ήταν ήδη έγκλειστος στις φυλακές. Αίνιγμα αποτελούσε το γεγονός γιατί δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον Νίκο Ρωμανό. Η μία εκδοχή ήταν ότι δεν το έκαναν με την ελπίδα ότι θα τον εντοπίσουν και θα τον συλλάβουν, και η δεύτερη ότι φοβόντουσαν τις αντιδράσεις. «Άγνωστος» ήταν για τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν, ο Ανδρέας Μπουρζούκος για τον οποίο δεν φαίνεται να γνώριζαν κάτι.
Πάρο, Φιλώτα και Βελβεντό
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τη αιματηρή ληστεία στην Πάρο, τη σύλληψη του Τάσου Θεοφίλου, και τον εντοπισμό «γνώριμων» φυσιογνωμιών στους συνεργούς του, άρχισαν να αντιλαμβάνονται την προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν το «επαναστατικό ταμείο» προκειμένου να εξασφαλίσουν καταλύματα, βαρύ οπλισμό και βοηθητικό εξοπλισμό για τη δράση τους.
Οι Μιχαηλίδης και Πολίτης θεωρούνται ύποπτοι από τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής για τη ληστεία της Πάρου.
Στις 28 Νοεμβρίου 2012 ακούγεται το δεύτερο «καμπανάκι» συναγερμού για τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής. Τρεις άνδρες και μία γυναίκα εισβάλουν στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλώρινας, όπου με βαρύ οπλισμό αποσπούν 110.000 ευρώ. Ένα όχημα που είχε εγκαταλειφθεί το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2012 στην περιοχή Πελαργό Φλωρίνης ύστερα από τη ληστεία δίνει σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.
Από τα βίντεο αλλά και την… ταυτοποίηση γενετικού υλικού, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πέφτουν σε γνώριμες φυσιογνωμίες. Οι τρεις άνδρες και η γυναίκα είναι οι ίδιοι που έχουν εντοπιστεί ως ύποπτοι για την αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση στο Μετρό Αιγάλεω τον Φεβρουάριο του 2012. Να σημειωθεί ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την επίθεση στο Μετρό είχε βγάλει διάψευση για τα ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για την ύπαρξη γενετικού υλικού στον ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό που δεν ανεφλέγη.
Και έρχεται η βομβιστική επίθεση στο Mall, όπου βίντεο και άλλα στοιχεία οδηγούν και πάλι στα πρόσωπα του Μετρό στο Αιγάλεω, τους ίδιους τρεις άνδρες και τη γυναίκα, που φαίνεται να αφήνει τη βόμβα στο εμπορικό κέντρο.
Σχετικά με την Κοζάνη πάντως, οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι τον Φεβρουάριο του 2009 είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπως κι άλλες 14 ακόμη παρόμοιες ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή.
«Μελανιασμένες» φωτογραφίες για να βρεθούν οι γιάφκες
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε μια αγχώδη προσπάθεια να εντοπίσει τους χώρους που έχουν νοικιαστεί, με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων που βρήκε στην κατοχή των Μιχαηλίδη και Πολίτη, δημοσιοποίησε της φωτογραφίες των συλληφθέντων.
Δημοσιοποίηση κακά ρετουσαρισμένων φωτογραφιών που είναι εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού στους κατηγορουμένους, οι οποίες εκτός της αναζήτησης πληροφοριών, μπορούν να εκληφθούν και ως μήνυμα πυγμής της «κρατικής μηχανής» σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου θεωρούν ότι τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων έχουν χρησιμοποιηθεί προκειμένου να νοικιαστούν γιάφκες, οι οποίες εκτιμούν ότι στο εσωτερικό τους θα κρύβουν έναν ερευνητικό “θησαυρό”, που θα ανοίξει νέους δρόμους αστυνομικής αναζήτησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία θεωρεί κρίσιμο να εντοπιστούν οι συγκεκριμένοι χώροι το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε να μη καταφέρουν οι συνεργοί που καταζητούνται, τουλάχιστον τέσσερις, να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία, να εξαφανίσουν όπλα και να σβήσουν ίχνη από τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες που μπορεί να είχαν διαπράξει στο πρόσφατο παρελθόν.
Διαβάστε επίσης :