Ελλάδα

Ποιοι επαγγελματίες πρέπει να εφοδιαστούν POS! Το χτίσιμο αφορολόγητου, τα “pos” και τα γιατί!

Θέμα ημερών η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για το ποιες επιχειρήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν συσκευές POS μέσω των οποίων θα πληρώνουν οι πελάτες τους.

Οι δαπάνες των φορολογούμενων που γίνονται με τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων μετρούν για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με αποτέλεσμα να έχει εκτοξευτεί η χρήση πλαστικού χρήματος στην αγορά.

Οι επερχόμενες αλλαγές και η στροφή των καταναλωτών στη χρήση πλαστικού χρήματος ωθεί τους επαγγελματίες να προμηθευτούν τερματικές συσκευές POS για την ολοκλήρωση των συναλλαγών από τράπεζες όπως η Alpha Bank που διαθέτει POS για όλες τις κάρτες και όλους τους επαγγελματίες στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς και για τη διευκόλυνση που παρέχει μέσω των άτοκων δόσεων που το κάνει προσιτό για όλους.

Από τις αρχές άλλωστε Φεβρουαρίου όσες επιχειρήσεις δεν έχουν τοποθετήσει σε εμφανές σημείο σήμανση που να ενημερώνουν τους πολίτες αν αποδέχονται πληρωμές με POS τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί υποχρεωτικά με POS εστιατόρια και καφετέριες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και άλλοι κλάδοι επισκευών, φροντιστήρια, μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια, κομμωτήρια, γυμναστήρια, φροντιστήρια, δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, σημεία πληρωμής λογαριασμών τηλεπικοινωνιών και πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Οι 11 από τους 12 βασικούς κλάδους επιχειρήσεων για τις οποίες αναμένεται η κοινή υπουργική απόφαση, προσφέρουν υπηρεσίες (περιλαμβανομένων τηλεφωνίας και ενέργειας), ενώ ο ένας υπάγεται στην πώληση αγαθών. Οι 12 κλάδοι είναι:

Οι 12 κλάδοι:
  • Εστίαση-μπαρ-καφέ
  • Επισκευές
  • Εκπαίδευση
  • Ένδυση-υπόδηση
  • Ενοικιάσεις
  • Κομμωτήρια
  • Γυμναστήρια
  • Νομικές δραστηριότητες
  • Ιατρικές υπηρεσίες
  • Τηλεπικοινωνίες
  • Ενέργεια
  • Τυχερά παιχνίδια

Όσον αφορά στα μικρά καταστήματα τροφίμων, τα ψιλικατζίδικα και τα μπακάλικα αναμένεται να ενταχθούν στο δεύτερο “κύμα” επιχειρήσεων που θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με την τρίτη φάση να αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4