Τετάρτη, 9 Οκτ.
19oC Αθήνα

Ποιοι καταστρέφουν την Ευρώπη

Ποιοι καταστρέφουν την Ευρώπη

Το προσφυγικό απειλεί την Ευρώπη. Κινδυνεύει η Σέγκεν. Ανοησίες. Την Ευρώπη απειλούν τα τύμπανα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και η άνοδος των δυνάμεων που χρησιμοποιούν ως όχημα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να κερδίσουν κομματικά οφέλη.

Την Ευρώπη απειλούν οι εγωιστικές και εθνικές επιλογές έναντι των ευρωπαϊκών λύσεων και της αλληλεγγύης που αποτελούσε τη συγκολλητική ουσία ελλείψει των άλλων στοιχείων άσκησης πολιτικής, που καθιστούν μία Ενωση ολοκληρωμένη, λειτουργική και αποτελεσματική.

Την Ευρώπη απειλεί η ίδια η αρχιτεκτονική της, το ημιτελές οικοδόμημα και επιλογή των κρατών και κυρίως των πιο ισχυρών με τη Γερμανία προεξάρχουσα, να ηγεμονεύσουν και να ελέγξουν την Ευρωπαϊκή Ενωση με τίμημα ακόμα και τη διάλυσή της. Την Ευρώπη απειλούν τα λάθη των ηγετών της από τα χρόνια που άρχισε η οικονομική κρίση. Ηγετών που αποδείχτηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν την κρίση σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πνεύμα των θεμελιωτών του ιστορικού επιτεύγματος, αλλά με στενόκαρδες εθνικές επιλογές, που υπονόμευαν το υπερεθνικό δημιούργημα.

Την Ευρώπη υπονομεύουν εκείνοι που αρνούνται να δουν πως τα οφέλη από την Ενωση είναι περισσότερα για τους λαούς από εκείνα που θα έχουν ακολουθώντας μοναχικές πορείες. Όμως, η πρόταξη των μικροκομματικών επιλογών, στο εσωτερικό ορισμένων χωρώ,ν φέρνει σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα την ευρωπαϊκή πορεία με αποτέλεσμα να τρίζουν τα θεμέλια, τα οποία δεν και τα πλέον στέρεα από την αρχή του τελευταίου σταδίου της εξέλιξης του ευρωπαϊκού σπιτιού.
Την Ευρώπη απειλούν οι διχαστικές πράξεις και ιδέες που προωθούνται από ορισμένους κύκλους, καλλιεργούνται και διαδίδονται από ορισμένα ΜΜΕ τα οποία δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα στρέφοντας τον έναν λαό εναντίον του άλλου.
Την Ευρώπη υπονομεύουν εκείνοι που στοχοποιούν άλλους λαούς, δημιουργούν ενόχους αντί να σπεύσουν σε βοήθειά τους όπως επιτάσσει το ευρωπαϊκό πνεύμα.

Δυστυχώς η Ευρώπη δεν έχει μέλλον όσο δεν αντιλαμβάνονται οι ηγέτες ή παρότι το αντιλαμβάνονται δεν έχουν διάθεση για εσωτερικούς λόγους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα βγάλουν το ευρωπαϊκό όχημα από το βούρκο και θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις με τις οποίες θα ενισχύσουν και εμβαθύνουν την ενοποίηση, που θα παραχωρήσουν εξουσίες, εθνικά δικαιώματα στο όνομα της κοινής πορείας και της κοινής μοίρας των λαών.

Η Ευρώπη δεν έχει μέλλον όσο λαμβάνονται αποφάσεις με εθνικές και διχαστικές λογικές, αντί των ευρωπαϊκών.
Η Ευρώπη θα καταστραφεί όσο υπάρχει διαίρεση ανάμεσα σε καλούς και κακούς, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας πολίτες.
Η Ευρώπη καταστρέφεται όσο οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν αναλαμβάνουν δράση και αφήνουν την πρωτοβουλία στους αντιευρωπαίους, τους ρατσιστές, τους ακροδεξιούς και τους εθνικιστές.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε