Ελλάδα

Ποιοι μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους ακόμα κι αν έχουν χρέη

Όσοι ασφαλισμένοι οφείλουν από το 2011 και εντεύθεν ασφαλιστικές εισφορές και το φορολογητέο εισόδημά τους έχει όριο κατά μέσο όρο τις 12.000, μπορούν με αίτησή τους να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο των Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) προκειμένου να θεωρηθούν τα βιβλιάρια των ίδιων και των οικογενειών τους μέχρις τις 28 Φεβρουαρίου του 2015.

Αυτό ανακοίνωσε από την Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, σημειώνοντας πως 20 εκ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα βρίσκονται διαθέσιμα στον ΕΟΠΥΥ ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΟΓΑ.

Ο ερωτών βουλευτής ωστόσο ζήτησε ειδική ρύθμιση με διεύρυνση του αριθμού των δόσεων για εκείνους που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία και βεβαιωμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου το πρώτο θέμα είναι, υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, να μπορούν οι οφειλέτες αυτοί να ενταχθούν σε ένα βιώσιμο σύστημα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων. «Η ρύθμιση που υπήρχε έχει βελτιωθεί πολύ.

Ωστόσο όπως φαίνεται από τα στοιχεία ένας μεγάλος αριθμός, μικρών κυρίως επαγγελματιών, είναι εκτός αυτής. Χρειάζεται προσαρμογή της ρύθμισης. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο τρόπος, μπορεί να μην είναι καν σύστημα δόσεων, πάντως πρέπει να αφορά όσους δεν μπορούν να πληρώσουν για συγκεκριμένους λόγους κι όχι εκείνους που μπορούν και κάνουν το κορόιδο» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικαιώθηκε ασφαλισμένος που δεν είχε πάρει σύνταξη λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ

Θα αποκτήσουν περίθαλψη όσοι απέκτησαν χρέη στον ΟΑΕΕ μέσα στην κρίση

Δείτε στο Internet την πορεία της αίτησης για σύνταξη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελική ευθεία για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων – Οι ημερομηνίες ορόσημα της σχολικής χρονιάς
Το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς θα «χτυπήσει» στις 16 Μαΐου στα λύκεια και στις 28 Μαΐου στα γυμνάσια - Το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα λήξει στις 13 Ιουνίου 2025
Πανελλήνιθες εξετάσεις
Καιρός σήμερα: Μέχρι τους 26 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο – Βροχές στα ηπειρωτικά, καταιγίδες σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ
Άνθρωποι περπατούν με ομπρέλες στη βροχή