Τετάρτη, 4 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Ποιος είναι ο ορθοπεδικός που πιάστηκε μαζί με την σύντροφό του για τις φωτιές στη Νέα Μάκρη

Ποιος είναι ο ορθοπεδικός που πιάστηκε μαζί με την σύντροφό του για τις φωτιές στη Νέα Μάκρη

Ως άτομο υπεράνω πάσης υποψίας σκιαγραφείται ο γιατρός, ορθοπεδικός στην ειδικότητα, που συνελήφθη μαζί με την 50χρονη σύντροφό του, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για την πρόκληση πυρκαγιών στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Για τον ίδιο λόγο αναζητείται και ο 17χρονος γιος της συντρόφου του γιατρού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συλληφθέντες και ο ανήλικος ευθύνονται για πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 12 Μαΐου 2024, στις 24 Ιουνίου 2024, στις 10 Ιουλίου 2024, στις 8 Αυγούστου 2024 και για δύο πυρκαγιές την 1η Σεπτεμβρίου 2024, καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών στις 8 και στις 31 Αυγούστου 2024, στην περιοχή της Νέας Μάκρης του δήμου Μαραθώνα.

Στο newsit.gr μίλησε γειτόνισσα των συλληφθέντων περιγράφοντας τα περιστατικά εμπρησμού, σε οικόπεδα λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας.

«Βλέπαμε κάθε φορά την Πυροσβεστική, βγαίναμε έξω, κοντεύαμε να καούμε. Έβαλαν στο χωράφι δίπλα φωτιά, αλλά δεν ξέραμε τότε ποιος το έκανε», αναφέρει.

Σύμφωνα με τη γειτόνισσα το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε σε ακατοίκητο οικόπεδο όπου είχαν συγκεντρώσει οι κάτοικοι τα κλαδιά από τον καθαρισμό των οικοπέδων τους προκειμένου να τα συλλέξει φορτηγό του δήμου Μαραθώνα.

«Ήταν περίπου στις 10 το βράδυ. Είδαμε ένα μηχανάκι να περνάει από εκεί και αμέσως μετά ακούστηκε ένα «μπαμ». Αμέσως μετά πήρε φωτιά. Αυτό επαναλήφθηκε (σ.σ. τις επόμενες ημέρες) και σε άλλα χωράφια», επισημαίνει στο newsit.gr γειτόνισσα του γιατρού και της συντρόφου του.

Η Πυροσβεστική έχει στην κατοχή της βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται ο 61χρονος γιατρός να μετακινεί το όχημά του, το οποίο είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, κάθε φορά που εκδηλωνόταν φωτιά, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες γείτονας φέρεται να έχει αναγνωρίσει τον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι τον είδε να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα.

Εμπρηστής με… οικολογική συνείδηση

Ο 61χρονος ορθοπεδικός διατηρεί ιατρείο τόσο στον Μαραθώνα, όσο και στο Γαλάτσι και είναι ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή, ενώ συνεργάζεται και με γνωστή ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Μάλιστα, μέσα από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενεργός πολίτης, αφού σε πολλές από αυτές σχολιάζει θέματα που αφορούν στην περιοχή.

Εντύπωση προκαλεί η τελευταία ανάρτησή του, στις 14 Αυγούστου, όπου έχει κοινοποιήσει δημοσίευση τρίτου, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή από τις πυρκαγιές, η οποία κάνει λόγο για λάθος διαχείριση
στην κατάσβεσή τους.

Στο παρελθόν ο συλληφθείς ορθοπεδικός έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση για ιατρικά θέματα, ενώ έχει υπάρξει και υποψήφιος στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στους δύο συλληφθέντες που αρνούνται κάθε κατηγορία, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 ευρώ και οδηγήθηκαν την Τρίτη (03.09.2024) στον ανακριτή, όπου έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Πέμπτη (05.09.2024). Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 17χρονου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις