Site icon NewsIT

Πολεμική Αεροπορία: Πτήση μαθητών με ελικοφόρα μέσα στις 9 Νοεμβρίου – Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

08.10.2024 | 15:29
Πολεμική Αεροπορία: Πτήση μαθητών με ελικοφόρα μέσα στις 9 Νοεμβρίου – Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

Η Πολεμική Αεροπορία δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου έτους 2024-2025 να πετάξουν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024 με ελικοφόρα ιπτάμενα μέσα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε σήμερα (08.10.204) ανακοίνωση με την οποία δίνει οδηγίες και λεπτομέρειες σε όσους μαθητές και μαθήτριες επιθυμούν να συμμετέχουν στην ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία στην αεροπορική βάση Δεκέλειας.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας (www.haf.gr) έως τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024 (23:59) και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024.

Η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εν λόγω δράση, απαιτούνται σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

  • Η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης – Συγκατάθεσης του Γονέα (για ανηλίκους).
  • Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.
  • Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα εκδήλωσης

– Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.
– Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, εκπαίδευση και πραγματοποίηση πτήσεων στη Σχολή Ικάρων.
– Οι επιμέρους λεπτομέρειες της δράσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα αυτής θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους, που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός Νομού Αττικής, δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της ΠΑ.

Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός Νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Σημειώνεται επίσης ότι η δράση δύναται να τροποποιηθεί ή να αναβληθεί αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών.

Μπορείτε να κάνετε εδώ αίτηση Συμμετοχής για Πτήση Μαθητών με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version