Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Πόλεμος” Καραμέρου με 4 δημάρχους για τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη φτώχεια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα, συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας, για παρεμβάσεις και εκ των άνω επιβολής ελέγχου αναφορικά με την υλοποίηση και εκτέλεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για απόρους» εγκάλεσαν τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Καραμέρο οι δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, Λυκόβρυσης- Πεύκης Μαυρίδης Αναστάσιος, Παπάγου-Χολαργού Αποστολόπουλος Ηλίας και Μεταμόρφωσης Καρπέτας Μιλτιάδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ παρουσία του προέδρου Γιώργου Πατούλη.

Συγκεκριμένα οι δήμαρχοι κατήγγειλαν ότι ο κ. Καμαμέρος, τους απείλησε ότι σε περίπτωση που δεν ενταχθούν σε συμπράξεις με την Περιφειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αττικής και προχωρήσουν σε δικές τους συμπράξεις για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, τότε θα έχουν πρόβλημα μελλοντικά και με τις χρηματοδοτήσεις έργων των δήμων τους από τα Περιφερειακά Προγράμματα.

Ζήτησαν δε, την άμεση παρέμβαση και το θέμα αυτό τόσο της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου όσο και της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν σχέση ούτε με την κ. Δούρου, ούτε με την σημερινή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι ” αυτό που συνέβη δεν έχει σχέση με το όραμα της κ. Δούρου, ούτε και με τη σημερινή κυβέρνηση. Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση που λειτουργεί υπερβαίνοντας τα όρια της αρμοδιότητας του.

Θεωρώ ότι αυτή η νοοτροπία θα πρέπει σήμερα να καταδικαστεί και σίγουρα θα πρέπει να μας πουν, εάν πάνε δηλαδή ώριμες μελέτες των δήμων, θα τις κόψει ο κύριος Καραμέρος; Με ποια δύναμη και ποια εμπειρία; Για αυτό το λόγο τοποθετήθηκε αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα; Για να μπορεί να ξεχωρίζει κατά το δοκούν το πώς ακριβώς θα συμπεριφέρεται στους δήμους και στους πολίτες μας;

Η δική μας προσπάθεια και αγωνία είναι και το τελευταίο ευρώ να φτάσει γρήγορα στον πολίτη που έχει την ευπάθεια “.

Η απάντηση του Καραμέρου

«Πόρρω απέχουν οι επιδιώξεις τους από την αντιμετώπιση της φτώχειας» απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, στους τέσσερις δημάρχους (Πεντέλης, Λυκόβρυσης- Πεύκης, Παπάγου- Χολαργού και Μεταμόρφωσης), οι οποίοι με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, τού καταλογίζουν εκβιαστικές πιέσεις προκειμένου να συμπράξουν με την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την καταπολέμηση της φτώχειας, ύψους 300 εκατ. ευρώ (το 44% των χρημάτων για την Αττική).

Ο κ. Καραμέρος, στην απάντησή του που τιτλοφορείται «Το πάρτι της Αυτοδιοίκησης τελείωσε. Πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής, η καταπολέμηση της φτώχειας» αποδίδει στον κ. Πατούλη προσπάθεια «να κερδίσει λίγη δημοσιότητα και κυρίως να διεκδικήσει με τις παλιές γνωστές μεθόδους τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα».

Αναφερόμενος ειδικά, στα έργα που υποβάλλουν οι δήμοι- για τα οποία, όπως δήλωσαν οι δήμαρχοι, ο κ. Καραμέρος εκβιάζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κονδύλια εάν δεν δεχθούν την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής στα κονδύλια για τη φτώχεια- απαντά: «Όποιο έργο υποβάλλεται ή προτείνεται από οιονδήποτε, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να πληροί κριτήρια απόλυτης διαφάνειας. Το μήνυμα προς όλους είναι σαφές. Το πάρτι τελείωσε. Η υπόθεση της καταπολέμησης της φτώχειας είναι πάρα πολύ σοβαρή και δεν προσφέρεται για μικροκομματικούς σχεδιασμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπωσιασμού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε