Ελλάδα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στη χώρα

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (09.10.2023) αφίχθησαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ, όταν ξέσπασε ο πόλεμος με τις επιθέσεις της Χαμάς στη Γάζα. 

Όλοι δήλωσαν ανακουφισμένοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα και περιέγραψαν τις στιγμές που έζησαν στο Ισραήλ από το Σάββατο (07.10.2023), όταν άρχισε τις επιθέσεις η Χαμάς. 

“Ήταν δραματικές στιγμές. Παρακολουθούσαμε από το ίντερνετ τις εξελίξεις. Στο αεροδρόμιο, σήμερα, φαίνονταν πιο ομαλά τα πράγματα”, ανέφερε ένας από τους Έλληνες που επέστρεψαν. 

“Καθώς πηγαίναμε για τα προσκυνήματα, μας ενημέρωσε ο αρχηγός του γκρουπ τι συμβαίνει και ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί”, είπε μία ηλικιωμένη γυναίκα. 

“Μέναμε στη Βηθλεέμ. Χθες πήγαμε στην Ιεριχώ γιατί θεωρήθηκε ότι εκεί είναι πιο ασφαλές. Πήραμε εντολή σήμερα το πρωί. Γυρίσαμε εκεί που μένανε και το μεσημέρι άρον άρον μας πήγαν στο αεροδρόμιο. Είδαμε οδοφράγματα και πολύ κόσμο στα stop που έχουν για να ελέγχουν οι Ισραηλινοί. Η κατάσταση είναι δύσκολη εκεί. Ακούσαμε χθες πυροβολισμούς… Όλοι ανησυχήσαμε. Βοήθησαν η πρεσβεία και ο αρχηγός μας για να γυρίσουμε πίσω”, περιέγραψε ένας άλλος Έλληνας.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4