Site icon NewsIT

“Πόλεμος” της πρώην πρωθυπουργού με τον Ισίδωρο Ντογιάκο!

12.10.2015 | 21:37
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται για τις συνθήκες εκλογής του, κατέθεσε υπόμνημα στον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστών, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Νίκο Λεοντή. Αφορμή όσα του αποδίδει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ντογιάκος στο υπόμνημά του, απάντησε στα όσα αναφέρει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου στην παραγγελία της την 20.8.2015 προς τον κ. Λεοντή. Η εκλογή του κ. Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών τον Νοέμβριο του 2014, έγινε με παράτυπο τρόπο, υποστηρίζει η κ. Θάνου, η οποία σημειώνει πως βάσει του κανονισμού, ο κ. Ντογιάκος δεν είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

 

Επίσης, αποδίδεται στον κ. Ντογιάκο, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η αντίπαλός του στις εκλογές, εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, «με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους κατέστησαν υπεύθυνοι για το πλήγμα του κύρους και της αξιοπιστίας, τόσο του θεσμού της Δικαιοσύνης, όσο και του θεσμού του αυτοδιοίκητου».

 

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα αυτό ξεκίνησε με την προαγωγή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Παναγιώτη Καραγιάννη, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Λόγω της προαγωγής παραιτήθηκε από τη θέση του και προκηρύχθηκαν εκλογές στις 29 Νοεμβρίου 2014.

 

Σύμφωνα με τον νόμο 1756/1988, στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν οι μισοί εισαγγελείς του Εφετείου με βάση τη σειρά αρχαιότητας. Τη λίστα των υποψηφίων στις εκλογές, την συνέταξε η εκτελούσα τότε χρέη προϊσταμένης, Γεωργία Τσατάνη, με τους εισαγγελικούς λειτουργούς που μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία – και συμπεριέλαβε 21 εισαγγελείς, μεταξύ αυτών και τον κ. Ντογιάκο, τελευταίο όσον αφορά στην αρχαιότητα.

 

Αυτό ήταν παράνομο σύμφωνα με την κ. Θάνου, γιατί ναι μεν είχε ληφθεί η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την προαγωγή του κ. Καραγιάννη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά δεν είχε δημοσιευθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, (κάτι που έγινε στο επόμενο διάστημα). Κατά τη διενέργεια των εκλογών, ο κ. Καραγιάννης εξακολουθούσε να ανήκει στη δύναμη της Εισαγγελίας Εφετών και έπρεπε να συμπεριληφθεί στην λίστα των εκλόγιμων, σε αντίθεση με τον κ. Ντογιάκο, υποστηρίζει η κ. Θάνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version