Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Πολύ δύσκολα θα σβήσει η φωτιά στα Δερβενοχώρια – Δεν μπορούν να πλησιάσουν οι πυροσβέστες

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Η εικόνα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες, όμως η φωτιά καίει σε πολύ δύσβατη περιοχή όπου είναι αδύνατο να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα από μόνα τους είναι αδύνατο να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα από το μέτωπο ανάμεσα στα χωριά Πράσινο και Στεφάνη κοντά στην επαρχιακή Οινόης – Μαγούλας όπου δεκάδες εστίες φωτιάς εξακολουθούν να καίνε παρά τις συνεχείς ρίψεις από αέρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ FACEOOK LIVE ΤΟΥ newsit.gr

Το σημείο είναι εξαιρετικά πυκνό και δύσβατο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και οι υδροφόρες και έτσι είναι απαγορευτικό για τα πεζοπόρα τμήματα να ριχθούν στη μάχη.

Την ίδια ώρα οι εναλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου στρέφουν τις φλόγες προς σημεία που ως τώρα δεν είχαν καεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς, έστω και μικρές αναζωπυρώσεις.


Στη μάχη με τις εστίες και τα σημεία αναζωπυρώσεων έχουν ριχθεί ελικόπτερα και τα μικρά αεροσκάφη τύπου PZL ενώ τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair κάνουν ρίξεις στο κυρίως μέτωπο.

Λόγω της περιοχής στην οποία υπάρχουν τα ενεργά μέτωπα η Πυροσβεστική σχεδίασε περίμετρο κοντά στον δρόμο όπου έχουν τοποθετηθεί υδροφόρες με στόχο εάν η φωτιά κινηθεί προς τα χωριά να ανακοπεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε