Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Πολύωρη κατάθεση Ράικου για τις πολιτικές παρεμβάσεις στη Novartis

Ράικου

Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς, Ελένη Ράικου, που παραιτήθηκε καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της, κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα.

Πολύωρη κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, έδωσε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην έρευνα για την Novartis και άλλες υποθέσεις.

Η κυρία Ράικου ήταν και η πρώτη εισαγγελική λειτουργός η οποία μέσω κύκλων της είχε κάνει αναφορά στην ύπαρξη του περιβόητου «Ρασπούτιν».

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2018 η Ελένη Ράικου, μέσω κύκλων της, έκανε για πρώτη φορά αναφορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο (σ.σ: Ρασπούτιν) το οποίο «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος “νταβατζή”», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς απάντησε σε ερωτήσεις του Λάμπρου Σοφουλάκη και προσκόμισε έγγραφα τα οποία είχε καταθέσει κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σημειώνεται πως η κυρία Ράικου προσήλθε και αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο υπό άκρα μυστικότητα.

Πηγές Εισαγγελίας Διαφθοράς για Αγγελή

Παράλληλα, πηγές της εισαγγελίας διαφθοράς χαρακτηρίζουν “αποκύημα της φαντασίας” του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή όσα φέρεται να αναφέρει σε κατάθεση του για “ανύπαρκτο” βίντεο σε σχέση με την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συζήτηση ανάμεσα στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τον Ιωάννη Αγγελή και ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή.

Επίσης, υπογραμμίζουν με νόημα ότι την περίοδο που στάλθηκαν τα στοιχεία για τους 10 πολιτικούς στη Βουλή, ο Γιάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις