Site icon NewsIT

Πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αυξημένη κίνηση στους γύρω δρόμους

05.10.2024 | 16:13
Πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αυξημένη κίνηση στους γύρω δρόμους

Το «παρών» στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τον έναν χρόνο από τον πόλεμο στη Γάζα, δίνουν σήμερα, Σάββατο (05.10.24) χιλιάδες πολίτες σε διάφορες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Το ραντεβού για το συλλαλητήριο στην Αθήνα δόθηκε στις 14:00 στο πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πορείας προς την ισραηλινή πρεσβεία, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «όχι» στον πόλεμο στη Γάζα.

Λόγω της συγκέντρωσης, η Τροχαία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας – Κηφισίας από το ύψος του Πάρκου Ελευθερίας έως το ύψος της Κατεχάκη. Σημειώνεται ότι σε πολλούς δρόμους παρατηρείται μποτιλιάρισμα.

Παρόμοιες διαδηλώσεις γίνονται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο, Ξάνθη, αλλά και σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το κάλεσμα με σύνθημα «ένας χρόνος γενοκτονίας στη Γάζα» απευθύνει η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, συνδικάτα, ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΠΟΘΑ. 

Παράλληλα, κάλεσμα απεύθυναν σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία, σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών, οργανώσεις και συλλογικότητες, ανάμεσά τους το BDS Greece, η Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25, η Λαϊκή Ενότητα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, το Παλαιστινιακό Σπίτι στην Αθήνα, η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας-η Ενότητα κ.ά.

Πηγή φωτογραφιών: Γιάννης Παναγόπουλος / Eurokinissi 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version