Ελλάδα

Βρήκαν τις γνωστές κλούβες στο Μαξίμου οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας

Στην Αθήνα κατέβηκαν οι εργαζομενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις συναδέλφων τους και την υποχρεωτική εθελουσία, που οπως καταγγέλουν, επέβαλλε η ιδιοκτησία της εταιρείας.

Συγκεντρώθηκαν έξω απο το υπουργείο Εργασιας και έκλεισαν κατά διαστήματα την οδό Σταδίου φωνάζοντας συνθήματα. Αυτή την ώρα βρίσκονται στην συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού αλλά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις γνωστές κλούβες… 

Στο πλευρό τους βρίσκεται η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξέφρασε όπως είπε τη συμπαράστασή της “στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων”. “Ήμουν πάντοτε δίπλα τους και δηλώνω μέλος του σωματείου τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr, η κ. Κωνσταντοπούλου.

“Οε οέο οέο δεν υπογράφουμε Λαυρεντη ρε σου λεω”, είναι το βασικό σύνθημα των εργαζομένων, όπως και το “ΒΦΛ ανοιχτή ο Λαυρεντης φυλακή”. “200 απολύσεις δεν μιλησε κανείς. Που είναι η κυβερνηση ειναι να απορείς”, είναι μερικά από τα συνθήματα των εργαζομένων.

Όπως καταγγέλλουν αυτη τη στιγμή το εργοστάσιο είναι σε περιορισμένη λειτουργία.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβαλας, κ. Νίκος Βογιατζίδης μιλώντας στο Newsit.gr, δήλωσε: “είμαστε δυο μήνες σε ρυθμό κινητοποιήσεων όπως βλέπετε. Στις αρχές του έτους μας ζητησαν να υπογράψουμε εθελουσία έξοδο μας ζητησαν να απολυθούμε και να υπογράψουμε σύμβαση ορισμένου χρόνου σε νέες εταιρείες που δημιουργήθηκαν”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιάννης Κατσίγιαννης εξηγεί πώς έγινε το ατύχημα με τον Άρη Μουγκοπέτρο - «Γέμισα αίματα, νόμιζε πως ήταν καπνογόνο»
Ο τραγουδιστής εξήγησε πως ο μουσικός κρατούσε την κροτίδα σαν λαμπάδα της Ανάστασης, πιθανόν γιατί δεν κατάλαβε ποτέ πως πρόκειται για καπνογόνο
Άρης Μουγκοπέτρος 6