Ελλάδα

Πως να βρείτε δουλειά μετά το στρατό

Γραφείο που θα βοηθά τους στρατεύσιμους να βρουν άμεσα δουλειά μετά το τέλος της θητείας τους δημιουργεί το υπουργείο Άμυνας.

Το Γραφείο Σύνδεσης της Θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις με την αγορά εργασίας έχει στόχο την υποστήριξη των στρατευσίμων στην προσπάθειά τους για ανεύρεση εργασίας μετά το πέρας της θητείας τους, βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, μέσω του ΟΑΕΔ, των επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα.

Με την συμπαράσταση και συνεργασία του ΟΑΕΔ, το Γραφείο, έχει αναπτύξει και αγαστή συνεργασία με τα επαγγελματικά επιμελητήρια καθώς και με την πλειονότητα των ιδιωτικών εταιρειών της χώρας.

Οι οπλίτες θητείας (από 19 έως 35 ετών) ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο, την επαγγελματική τους εμπειρία και την εκπαίδευση που υφίστανται κατά την διάρκεια της θητείας τους, κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:

α. Οπλίτες απόφοιτοι ΙΕΚ ή ΤΕΛ ή ΕΠΑΛ ή ΤΕΙ ή ΑΕΙ ή κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών.

β. Οπλίτες που ναι μεν δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο, αλλά αποκτούν γνώσεις λόγω της ειδικότητας που τους έχει απονεμηθεί κατά την διάρκεια της θητείας ή αποφοιτούν από τα πιστοποιημένα ΚΕΚ των Ενόπλων Δυνάμεων (π.χ. αρτοποιός, μάγειρας, οδηγός οχημάτων, τεχνικός τηλεπικοινωνιών, τεχνικός ηλεκτρονικών συστημάτων κοκ).

γ. Οπλίτες που δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο, γιατί τούτο δεν απαιτείται λόγω της φύσης της απονεμηθείσας κατά την διάρκεια της θητείας τους ειδικότητας (π.χ. χτίστης, ελαιοχρωματιστής).

Στους οπλίτες θητείας που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά την διάρκεια της θητείας τους και πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, χορηγείται επίσημη, θεωρημένη «βεβαίωση εργασιακής εμπειρίας».

Στο Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με Αγορά Εργασίας υπάρχει βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των οπλιτών θητείας, οι οποίοι επιθυμούν την υποστήριξη του ΥΠΕΘΑ στην εύρεση εργασίας μέσω του συγκεκριμένου Γραφείου. Έχει δημιουργηθεί link στην ιστοσελίδα του (www.mod.mil.gr), με άμεση παραπομπή στην ιστοσελίδα αναγγελίας κενών θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ και τον ιδιωτικό τομέα. Στο ίδιο link οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες για την χρήση της φόρμας του ΟΑΕΔ.

Οι υπηρετούντες οπλίτες θητείας που, είτε αντιμετωπίζουν δυσκολία στην χρήση της ιστοσελίδας, είτε επιθυμούν συμβουλευτική υποστήριξη στην εύρεση εργασίας, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με Αγορά Εργασίας του ΥΠΕΘΑ, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις thiteia-ergasia@mod.mil.gr ή thiteia-ergasia@mil.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4