ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣΠρόθυμοι για συζήτηση φαίνεται ότι μπήκαν τελικά στο Υπουργείο οι εκπρόσωποι τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΑΔΕΔΥ.
Την ίδια στιμή συγκεντρώθηκαν εξω από το υπουργείο Εργασίας οικοδόμοι του ΠΑΜΕ, στα Προπύλαια οι συμβασιούχοι του Δημοσίου και στο υπ. Εσωτερικών συμβασιούχοι του Δήμου Νίκαιας.
Επιπλέον στον υπουργό Εργασίας έστειλε υπόμνημα για τις θέσεις της στο Ασφαλιστικό η ΓΣΕΒΕΕ.
Μετά τη συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης με τον υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Γιώργος Δασκαλόπουλος δήλωσε σύμφωνος με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Και η ΕΣΕΕ όμως μετά τη συνομιλία με τον Ανδρέα Λοβέρδοο εξήγησε σε ανακοίνωση της ότι “σημαντική αλλαγή για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού μας συστήματος θα αποτελέσει ο διαχωρισμός των κλάδων συντάξεων και υγείας, αλλά και η σταδιακή εξομοίωση των προνομίων του δημοσίου και στον ιδιωτικό τομέα”.
Ωστόσο το Ασφαλιστικό συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις. Το ΚΚΕ καλεί με ανακοίνωσή του τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν: “Τα τεχνάσματα άρχισαν. Ενώ υπάρχουν οι νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, που τσεκούρωσαν ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ υπάρχουν οι αποφάσεις της ΕΕ, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και οι αξιώσεις του ΣΕΒ, οι συνεταίροι της ταξικής συνεργασίας καθησυχάζουν τους εργαζόμενους και συστήνουν επιτροπές μελέτης, όπως επί Σπράου και Γιαννίτση, για να νομιμοποιήσουν τον οριστικό ενταφιασμό του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.”
Και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε την Πέμπτη ότι “τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Τη δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τα προηγούμενα χρόνια,είτε ανέχτηκαν ή και στήριξαν τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων”
Για το ασφαλιστικό και την αντίδραση του ΚΚΕ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε “μακάρι να είχαν περάσει οι συστάσεις Γιαννίτση. Δεν θα ήμασταν σήμερα σ΄ αυτή την απόγνωση με το ασφαλιστικό. Όσο οι κυβερνήσεις τρομοκρατούνται απ΄ τα συνδικάτα, τόσο το πρόβλημα θα γιγαντώνεται».