Site icon NewsIT

Πρεμιέρα με μηδενικές παραγγελίες στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης – Πλακώνονται στις πολυκατοικίες οι ένοικοι

15.10.2013 | 14:55
Πρεμιέρα με μηδενικές παραγγελίες στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης – Πλακώνονται στις πολυκατοικίες οι ένοικοι

- Λευκές σελίδες στα δελτία παραγγελιών στα βενζινάδικα - Ελάχιστες διανομές έχουν κάνει οι οδηγοί βυτιοφόρων - Πάνω από 70% πτώση στην αγορά του πετρελαίου προβλέπουν οι επαγγελματίες του κλάδου - Ο κόσμος καίει ξύλα και λέει οτι η τιμή είναι απαγορευτική - "Πόλεμος" μεταξύ των ενοίκων στις πολυκατοικίες - Πως διαμορφώνονται οι τιμές σε Αθήνα και επαρχία ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ξεκίνησε σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης με τις τιμές να κυμαίνονται από 1,23.5 εως 1,27.5 ευρώ το λίτρο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και εως 1,34 με 1,35 ευρώ το λίτρο στην επαρχία.

Ωστόσο οι πολίτες δεν αγοράζουν καθώς από τη μια βοηθά ο καλός καιρός και από την άλλη βρίσκουν τις τιμές απαγορευτικές παρά το γεγονός πως είναι ελάχιστα μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Πολλοί επίσης περίμεναν να δουν που θα κάτσει η μπίλια με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Πάνω από 70% πτώση στη ζήτηση φέτος προβλέπουν οι επαγγελματίες του κλάδου

Τέτοιες μέρες στο παρελθόν οι βενζινοπώλες έτρεχαν και δεν έφταναν. Δεν προλάβαιναν να σηκώνουν τα τηλέφωνα και να γεμίζουν τα δελτία παραγγελιών. Σήμερα το βιβλίο παραγγελιών είναι…λευκό!

Οπως δήλωσε στο Newsit o Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Καλαντζόπουλος “ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει με αυτή την αβεβαιότητα που επικρατεί. Φέτος οι πωλήσεις θα πέσουν πάνω από 70% οπως δείχνουν όλα τα στοιχεία.

Οι πολίτες δεν ξέρουν πως να πάρουν το επίδομα θέρμανσης

Οπως δήλωσε στο Newsit o διανομέας πετρελαίου θέρμανσης, Μιχάλης Καραμιχαλάκης ” ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται και εμείς με τη σειρά μας δεν ξέρουμε τι να του πούμε. Πολλοί δεν ξέρουν πως να πάρουν το επίδομα και ζητάνε από εμάς να συμπληρώσουμε να σχετικά χαρτιά”.

Πέφτει ξύλο στις πολυκατοικίες μεταξύ των ενοίκων

Το φαινόμενο που παρουσιάστηκε πέρυσι συνεχίζει να υπάρχει και φέτος καθώς σε πολλές πολυκατοικίες οι διαφωνίες και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των ενοίκων φτάνουν μέχρι τη χειροδικία και…το οικείο αστυνομικό τμήμα!
Από τη μια είναι αυτοί που θέλουν να ανάψουν καλοριφέρ έστω και λίγες ώρες και από την άλλη είναι εκείνοι που τρέχουν να κλειδώσουν τα σώματα θέρμανσης και αρνούνται να πληρώσουν το πάγιο παρά το γεγονός οτι οφείλουν να το κάνουν σύμφωνα με τον κανονισμό.

Ο κόσμος έχει στραφεί στα καυσόξυλα και δεν αγοράζει πετρέλαιο

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός καταναλωτή ο οποίος δήλωσε στο Newsit  “έχω να αγοράσω 3 χρόνια πετρέλαιο και ζεσταίνομαι με ξύλα. Αν η τιμή δεν πάει στο 0.90 ευρώ το λίτρο δεν πρόκειται να αγοράσω”.

Σε κάθε περίπτωση και αυτός ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και…κρύος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οκτώ στους δέκα πολίτες ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για θέρμανση, σύμφωνα με έρευνα

Αυτά είναι τα τελικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τιμές – φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης – Πάνω από 1,30 ευρώ το λίτρο στην επαρχία

Η τρόικα αφήνει την Ελλάδα να ξεπαγιάσει – Διπλό εξευτελιστικό όχι στην κυβέρνηση για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Χαμός για τα καυσόξυλα – Πόσο κοστίζει και πόσο ζυγίζει το κυβικό μέτρο – Τι να προσέξετε

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version