Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Προαστιακός: Στράβωσαν οι γραμμές, ακυρώνονται τα δρομολόγια μεταξύ Πάτρας και Ρίου

Προαστιακός: Στράβωσαν οι γραμμές, ακυρώνονται τα δρομολόγια μεταξύ Πάτρας και Ρίου

Ακυρώνονται μέχρι νεοτέρας όλα τα δρομολόγια που εκτελεί ο Προαστιακός μεταξύ Πάτρας και Ρίου καθώς στράβωσαν οι γραμμές λόγω του καύσωνα.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ προκλήθηκε στρέβλωση των γραμμών που χρησιμοποιεί ο Προαστιακός λόγω υψηλών θερμοκρασιών (φαινόμενο συνηθισμένο σε υψηλές θερμοκρασίες) και έτσι ακυρώνονται τα δρομολόγια μεταξύ Πάτρας και Ρίου.

Ο ΟΣΕ το βράδυ που θα πέσει η θερμοκρασία θα βγάλει συνεργεία για να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ έχει ως εξής: Λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν στην περιοχή της Πάτρας, δημιουργήθηκε στρέβλωση γραμμής στην περιοχή της ισόπεδης διάβασης Κανελλοπούλου.

Παρόμοια περιστατικά εκδηλώνονται σε ακραίες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών μεγάλης διάρκειας. Ο ΟΣΕ με απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων και με συνεχή επαγρύπνηση του προσωπικού του, κατόπιν επιθεώρησης της γραμμής, ήταν αναγκαίο να διακόψει την κυκλοφορία.

Οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης θα ξεκινήσουν άμεσα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται και αφού το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις