Εννέα άτομα στο τραπέζι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και ρεβεγιόν έως τις 22:00, αλλιώς… διανυκτέρευση αφού 22:00 με 05:00 ισχύει η πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας. Πολλές είναι οι φωνές για το όριο των εννέα ατόμων στο γιορτινό τραπέζι, μια απ’ αυτές (και από τις πιο δυνατές) είναι της Ματίνας Παγώνη, που δεν έκρυψε για άλλη μια φορά την αντίθεσή της με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.
«Διαφωνώ κάθετα με τον αριθμό των 9 ατόμων στο τραπέζι των εορτών, διότι ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός. Μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται, δυο ή τέσσερα, θα καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (16.12.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Και σημείωσε ότι με 100 νεκρούς την ημέρα, πως γίνεται να μιλάμε για ρεβεγιόν;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Click4more Ο γρίφος του κορονοϊού: Γιατί κάποιοι είναι ασυμπτωματικοί κι άλλοι νοσούν βαριά;
Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε τη διαφωνία της και με την απόφαση να επιτραπεί να υπάρχουν πιστοί στις εκκλησίες. «Οι λειτουργίες θα πρέπει να γίνουν με τους ιερείς και τους ψάλτες και ο υπόλοιπος κόσμος να είναι στο σπίτι του, να προσευχηθεί από εκεί και να βλέπει τη λειτουργία από την τηλεόραση», τόνισε.
Αναφερόμενη στο άνοιγμα της αγοράς επανέλαβε ότι δεν μπορούν να μπαίνουν πελάτες ακόμα και σε μικρά μαγαζιά με τόσα κρούσματα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες γιατί «έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες», καθώς τον Ιανουάριο ξεκινούν και οι άλλες ιώσεις.
Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, η Ματίνα Παγώνη… “εξερράγη”. «Πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα;», διερωτήθηκε και δεν έκρυψε ότι οι επιστήμονες περίμεναν μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων με τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη «ούτε Πάσχα δε θα κάνουμε στα χωριά» και θα πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και το καλοκαίρι, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού. Όμως ούτε τότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Αυτό θα γίνει τέλος καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου, είπε.