Site icon NewsIT

Πρώην παίκτρια reality: «Η 27χρονη δεν γνώριζε τίποτα για νοθεία καυσίμων και ποτών» λέει ο δικηγόρος της

09.03.2024 | 17:06
Πρώην παίκτρια reality: «Η 27χρονη δεν γνώριζε τίποτα για νοθεία καυσίμων και ποτών» λέει ο δικηγόρος της

«Βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή», ισχυρίζεται ο δικηγόρος πρώην παίκτριας ριάλιτι που συνελήφθη μαζί με άλλα 19 άτομα για συμμετοχή σε παράνομο κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 27χρονης, Δημήτρη Ζορμπά, η πρώην παίκτρια ριάλιτι κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες και δηλώνει αθώα.

«Η πελάτισσά μου βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος ώρα. Εδώ και δύο μήνες εργάζεται στο συγκεκριμένο βενζινάδικο. Δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την νοθεία των καυσίμων και την νοθεία των ποτών», τόνισε.

Η πρώην παίκτρια ριάλιτι βρίσκεται υπό κράτηση και θα οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας 11 Μαρτίου ενώπιον της ανακρίτριας για να δώσει τις δικές της εξηγήσεις σχετικά με τα αδικήματα που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η 27χρονη είναι κρατούμενη γιατί ήταν τη στιγμή της εφόδου στο βενζινάδικο.

«Η συγκεκριμένη κοπέλα, επειδή εργαζόταν στο εν λόγω βενζινάδικο, τη στιγμή που έγινε η έφοδος της αστυνομίας συνελήφθη μαζί με όλους τους υπόλοιπους. Τη Δευτέρα θα δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις και θα αποδειχθεί η αθωότητά της», προσθέτει.

 

Οι αστυνομικές αρχές μέχρι στιγμής έχουν συλλάβει συνολικά 20 άτομα που είχαν στήσει ένα κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών μέσα από έξι βενζινάδικα.

Σημείο αναφοράς της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένα παράνομο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο όπου γινόταν η διακίνηση των διαλυτών για την νοθεία των καυσίμων.

Πώς δρούσε η σπείρα

Τους χημικούς διαλύτες η σπείρα τους προμηθευόταν από τη Βουλγαρία. 

Παράλληλα, εκμεταλλευόμενο τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, το κύκλωμα λειτουργούσε και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων.

Για τον σκοπό αυτό, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό.

Από αυτές οι δύο ασχολούνταν με τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, – είτε μέσω της εισαγωγής τους από τη Βουλγαρία – είτε λειτουργώντας το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής αυτών, ενώ η τρίτη στη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, μέσω των οποίων ακολούθως διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση.

Η σπείρα χρησιμοποιούσε δύο αποθηκευτικούς χώρους στη Δυτική Αττική, στους οποίους έφταναν αρχικά οι χημικοί διαλύτες από τη Βουλγαρία και στη συνεχεία κατέληγαν στον χώρο στάθμευσης, όπου πραγματοποιούνταν η νόθευση του καυσίμου.

Παράλληλα, σε άλλο χώρο υπήρχε έδρα εταιρίας, η οποία λόγω της δραστηριότητάς της προμηθευόταν όλα τα απαραίτητα χημικά υλικά, για την παραγωγή παράνομων χημικών διαλυτών, οι οποίοι αμέσως μετά κατέληγαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης, ώστε να διοχετευτούν με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στα πρατήρια.

Αναφορικά με την προμήθεια και διακίνηση της αιθυλικής αλκοόλης, εκμεταλλεύονταν το δίκτυο που διατηρεί ο φερόμενος ως αρχηγός για το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι ποσότητες αποθηκεύονταν στις ίδιες εγκαταστάσεις, απ’ όπου παραλαμβάνονταν από μέλος της τρίτης υποομάδας, είτε με το δικό του όχημα είτε με οχήματα από εταιρία ενοικιάσεων, ώστε να παραδοθούν στη συνέχεια σε πελάτες ποτοποιίες και επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την πρώτη υποομάδα ανέρχονται σε 111 τόνους και από τη δεύτερη σε 150 τόνους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Η ζημία που έχει προκληθεί στα δημόσια ταμεία από διαφυγόντα κέρδη ξεπερνά το 1.200.000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version