Κυριακή, 21 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Πρώην πρόεδρος δικηγόρων: Ντροπή για την ελληνική δικαιοσύνη εαν εκδοθούν οι Τούρκοι αξίωματικοί

ΦΩΤΟ ΑΠΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ ΑΠΟ Eurokinissi

Ενόψει της αυριανής έκδοσης της απόφασης του Αρείου Πάγου για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Παξινός, με δήλωση του κάνει λόγο για “ντροπή” της ελληνικής δικαιοσύνης σε περίπτωση που κάνει δεκτό το αίτημα των Τουρκικών αρχών.

Δριμύς ο κ. Παξινός διερωτάται εάν υπάρχει περίπτωση να εκδοθούν κάποιοι ως αρχηγοί και για τους υπόλοιπους ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία και εάν τελικά υπάρχουν δικαστές που θα αψηφήσουν την πολιτική σκοπιμότητα και θα δικάσουν με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συνθήκες.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παξινού έχει ως εξής : “Αύριο εκδίδεται μετ΄ αναβολή, η απόφαση του Αρείου Πάγου ή καλλίτερα των τριών Ποινικών Τμημάτων του για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων στρατιωτικών, αφού έχουν προηγηθεί οι προτάσεις των αντεισαγγελέων του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου της Βασιλικής Θεοδώρου, του ΧαράλαμπουΒουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, να μην εκδοθούν στην γείτονα χώρα.

Ασφαλώς θα συσκεφθούν, όλοι μαζί προς αποφυγήν έκδοσης, αντιφατικών αποφάσεων, μετά την τριχοτόμηση της δίκης. Ουδείς γνωρίζει τα κριτήρια βάσει των οποίων κατανεμήθηκαν οι εκζητούμενοι ανά Τμήμα (2+2+4). Μόνο σε υποθέσεις μπορεί να προχωρήσει κάποιος. Μήπως εκδοθούν κάποιοι ως αρχηγοί και για τους υπολοίπους για να χρυσωθεί το χάπι, ζητήσουν περισσότερα στοιχεία από την Τουρκική πλευρά και έτσι συνεχισθεί η τρομώδης αγωνία τους.

Ποιοι δικαστές θα χρεωθούντην έκδοση ερχόμενοι σε πλήρη δυσαρμονία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το κράτος δικαίου που τάχθηκαν να υπηρετούν;

Υπάρχουν στην Ελλάδα δικαστές που θ΄ αψηφήσουν την πολιτική σκοπιμότητα και θα δικάσουν με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συνθήκες ή θα παραδώσουν στον Σουλτάνο,«πεσκέσι», τα κεφάλια των ΙΚΕΤΩΝ, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης αλλά θα υποστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.
Υπάρχει στην Ελλάδα του 2017 ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αμερόληπτη και αδέκαστη ή θα δικαιωθεί η άλλη πλευρά που μιλά για δικαστές υπάκουους στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας και χάριν αυτής λειτουργούσα.

Μα τότε τρώθηκε ανεπανόρθωτα το κύρος και το ηθικό μεγαλείο της άλλοτε κραταιάς Δικαιοσύνης και θα τη σημαδεύσει στο μέλλον, ως ένα από τα μελανότερα σημεία της ιστορίας της. Αδίκως. Και τότε μια λέξη θα τη συνοδεύει παντοτινά. Ντροπή”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε