Ελλάδα

Προκαλεί ο εμπρηστής του Μαραθώνα: “Έβαζα φωτιές για να βλέπω τους πυροσβέστες να τρέχουν να τις σβήνουν…”!

Ούτε μία, ούτε δύο. Πέντε φωτιές στην περιοχή του Μαραθώνα, την ώρα που ακόμα δεν είχε σβήσει η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έβαζε ένας 35χρονος που συνελήφθη.

Η σύλληψή του έγινε μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς, λίγα λεπτά αφότου είχε βάλει μία ακόμα φωτιά σε οικόπεδο στην περιοχή Ριζάρη Μαραθώνα.

Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι… “του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν”.

Συνολικά ο 35χρονος, Π.Α. του Ν., είχε βάλει πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη, δύο από τις οποίες στις 26 Ιουλίου, την ώρα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.

Ο εμπρηστής του Μαραθώνα που έλεγε ο Τόσκας

Τις φωτιές αυτές ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξη της περασμένης Πέμπτης, τονίζοντας ότι επρόκειτο για εμπρηστικές ενέργειες και γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Τελικά σήμερα τα ξημερώματα, κάποιοι είδαν τον 35χρονο να βάζει μια ακόμα φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, και περιπολικά, καταδίωξαν τον δράστη, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Με χειροπέδες στον εισαγγελέα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε σε βάρος του 35χρονου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και τον παρέπεμψε ενώπιον του ανακριτή.

Αντίγραφο της δικογραφίας θα διαβιβαστεί και στην εισαγγελέα κυρία Β. Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί αν ο 35χρονος έχει σχέση και με αυτή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έδωσα στον ληστή μία εικόνα της Παναγίας για να τον βοηθήσει», λέει η σύζυγος του επιχειρηματία για την εισβολή ενόπλων στο σπίτι τους στον Άλιμο
«Φεύγοντας μου είπε "εάν με βοηθήσει Παναγία στο υπόσχομαι ότι θα έρθω μία μέρα χωρίς τη μάσκα να σου συστηθώ και να σου ζητήσω συγγνώμη"»
Η σύζυγος του επιχειρηματία που έγινε στόχος διαρρηκτών