Site icon NewsIT

Προς αναβολή για ένα χρόνο το Νέο Λύκειο;

12.01.2014 | 13:52
Προς αναβολή για ένα χρόνο το Νέο Λύκειο;

Αιτίες οι καθυστερήσεις, ελλιπής χρηματοδότηση του νέου εγχειρήματος και το ρίσκο μιας μαζικής αποτυχίας των μαθητών της πρώτης λυκείου.

Το ενδεχόμενο αναβολής για του χρόνου των εγκαινίων για το Νέο Λύκειο εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ρίσκο μιας μαζικής αποτυχίας των μαθητών της πρώτης λυκείου ή οποιασδήποτε εμπλοκής στις “αντικειμενικές εξετάσεις” είναι πολύ υψηλό για να αναληφθεί απο την κυβερνηση σε μια περίοδο που έχει μπροστά της δυο κορυφαίες πολιτικές αναμετρήσεις, τις εκλογές του Μαϊου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η φετινή πρώτη λυκείου βγαίνει από το “κάδρο” του νέου συστήματος και συνεχίζει με το παλιό. Οι μαθητές θα δώσουν δηλαδή, πανελλαδικές εξετάσεις σε 6 μαθήματα το 2016 ενώ τη θέση τους παίρνουν οι μαθητές της φετινήε Γ’ γυμνασίου οι οποίοι θα θα εγκαινιάσουν το νέο λύκειο το Μάιο του 2017.

Διαβάστε

Νέο Λύκειο: Όλες οι αλλαγές στις τρεις τάξεις και στις πανελλαδικές εξετάσεις

Υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Όλες οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

Αλλαγές στο “παρά 5” στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version