Site icon NewsIT

Προς νέα 5νθήμερη απεργία οι καθηγητές

20.09.2013 | 12:07
Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνεδρίαση των ΕΛΜΕ

Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνεδρίαση των ΕΛΜΕ

Σε νέα πενθήμερη απεργία προσανατολίζονται οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι τοπικές ενώσεις (ΕΛΜΕ) των οποίων συνεδριάζουν αυτή την ώρα.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, η συνεδρίαση των οποίων είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και αναμένεται να λήξει το βράδυ, θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε πενθήμερη απεργία και την ερχόμενη εβδομάδα.

Και παρότι τα ποσοστά συμμετοχής στην πενθήμερη απεργία των καθηγητών, από την Δευτέρα 16 του μήνα μέχρι και σήμερα, βαίνουν μειούμενα, ωστόσο, αναμένεται να συνεχίσουν την απεργία τους και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, χθες η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία κινήθηκε στο 40%-45%, ενώ σήμερα είναι ακόμα χαμηλότερη και κινείται μεταξύ 30%-35%.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Παιδείας «κατεβάζει» τα ποσοστά στο 25%.

Παράλληλα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασίσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) πότε θα συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων των δασκάλων. Ωστόσο, δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση υπέρ μιας νέας απεργίας.

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει ότι η διαθεσιμότητα των καθηγητών δεν σημαίνει απολύσεις.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υπέγραψε την Τετάρτη απόφαση, με την οποία συστήνονται 900 θέσεις σε ΙΕΚ και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), με στόχο την απορρόφηση σε άλλες βαθμίδες των εκπαιδευτικών που τέθηκαν το καλοκαίρι σε διαθεσιμότητα. Επιπλέον, χθες με τις διατάξεις του νόμου για το νέο λύκειο, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, συστάθηκαν άλλες 325 θέσεις διοικητικού προσωπικού στα ΙΕΚ και στις ΣΕΚ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, «συνολικά, 1.250 εκπαιδευτικοί, από τους 2.001 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επανατοποθετούνται σε δομές του Υπουργείου Παιδείας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version