Site icon NewsIT

Πρόσφυγες στον Πειραιά: Ύπνος στη βροχή και ουρά για μια μπανάνα

04.03.2016 | 10:50
Πρόσφυγες στον Πειραιά: Ύπνος στη βροχή και ουρά για μια μπανάνα

Σε άθλιες συνθήκες στους σταθμούς επιβατών του ΟΛΠ, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν για ακόμη μια μέρα εγκλωβισμένοι στον Πειραιά. Η νύχτα που πέρασε ήταν δύσκολη εξαιτίας της βροχής και των ισχυρών ανέμων. Αλλά όσο δεν υπάρχουν ρουκέτες, βόμβες, πόλεμος και... Ταλιμπάν, πρόσφυγες και μετανάστες αντέχουν.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται να ζουν μέχρι τα “κεφάλια” της Ευρώπης να καταλήξουν σε μια απόφαση και να αποφασίσουν να φερθούν με ανθρωπιά σε εκείνους που έχουν ανάγκη, δεν πρέπει να γίνουν καλύτερες.

Οι χώροι όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες είναι γεμάτοι σκουπίδια. Οι καθαρίστριες, οι λίγες καθαρίστριες, που βρίσκονται εκεί, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό αλλά δεν μπορούν να μην “χτυπούν” το καμπανάκι για πιθανή υγειονομική βόμβα.

Το βράδυ ήταν δύσκολο. Η βροχή και ο δυνατός αέρας έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση, με εκατοντάδες ανθρώπους να κοιμούνται στο κρύο. Δεν είχαν άλλη επιλογή. Μετά το δύσκολο βράδυ, κάποιοι αποφάσισαν να φύγουν για το Ελληνικό ή την πλατεία Βικτωρίας.

Όσοι έμειναν, σχημάτισαν και σήμερα ουρές για να πάρουν το πρωινό τους. Μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που είναι σταθερά και καθημερινά στο σημείο, μοίραζαν μπανάνες. Και αφού έφαγαν, έστω και αυτό το λίγο, τα παιδιά “βγήκαν” να παίξουν μπάλα. Μαζί τους κι ένας εργαζόμενος στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version