Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Δήμος Αλίμου, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου.
Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη της χώρας από άποψη αριθμού διατιθέμενων θέσεων ελλιμενισμού, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών και έχει έκταση 240 στρεμμάτων. Για το ζήτημα, τον περασμένο Ιούνιο το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ανάψει με γνωμοδότησή του το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου που είναι στις βορειοανατολικές ακτές του Σαρωνικού κόλπου.
Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κατατεθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Πλέον, ο Δήμος Αλίμου ζητά την ακύρωση της από 13.9.2018 απόφασης του υπουργού Τουρισμού, με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος (άρθρο 24 Συντάγματος) και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Κι αυτό, διότι -όπως υποστηρίζει- δεν έχουν εκτιμηθεί οι αναμενόμενες συνέπειες στο περιβάλλον από τα σχεδιαζόμενα έργα, έτσι ώστε να αποτραπούν πιθανολογούμενες βλάβες στο περιβάλλον και να μην παραβιαστεί η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ). Επίσης, ο Δήμος Αλίμου αναφέρει ότι η απόφαση του υπουργού Τουρισμού στο πλαίσιο διαβούλευσης δεν έλαβε υπόψη την γνωμοδότηση του Δήμου και τις απόψεις των δημοτών για τις σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.